Pegolins entre vins, coses de menjar i altres temes epicuris relacionats, o no.
divendres, 18 de novembre del 2016
Tast de 27/11/2015. Josep Lluís Pérez i la revolució vitivinícola del Priorat.
JOSEP LLUÍS PÉREZ VERDÚ
El considerat com a pare de la vinicultura moderna, va néixer a Quatretondeta (El Comtat) a 1936. Després del servei militar i animat per uns amics de Beniarrés, que treballaven al restaurant de l'estació de Zurich, va decidir anar-se’n a Suïssa. Va començar de rentaplats, mentre per les nits aprenia alemany. Però com el seu pare havia estat barber a Alcoi i ell l’havia ajudat en alguna ocasió, no li va costar trobar feina en una perruqueria. Quan va aprendre prou va passar a una mixta a Winterthur i a perfeccionar l'ofici en l'escola de Zurich. Alhora, en quatre anys va aprovar els set cursos de batxillerat i de seguida es va matricular a la Universitat de Ginebra, on el psicòleg Jean Piaget impartia Biologia Humana, una carrera que unia Psicologia, Biologia i Medicina. Pérez Verdú va acabar treballant amb Piaget, fins que l'Opus li va oferir la possibilitat de deixar Suïssa per anar al seu col·legi de Biologia de Sant Cugat. Tot i que va aconseguir un notable èxit, en uns anys es va cansar de la secta i ho va deixar. Llavors li se va presentar l'oportunitat de ser el director tècnic del col·legi de formació professional de Falset.
Era ja 1981, quan al BOE es va publicar l'ensenyament reglat d'enologia i l'associació de pares, tractant-se d'una zona vitivinícola, li va plantejar la demanda. Pérez Verdú va demanar el càrrec de responsable de la branca i aquest seria el seu primer contacte amb el vi. Com Montse Ovejero, la seua dona, és bioquímica i ell biòleg, van buscar a un enòleg i a un enginyer de viticultura i van formar un equip. Junt als alumnes, van comprar raïm, van experimentar, van fer vi i el van vendre. Els diners obtesos els permetien pagar el raïm i viatjar a destins enològics de tota Europa per continuar aprenent. A 1986 va conèixer a René Barbier. -Qui li havia de dir que acabarien de consogres?-
dilluns, 17 d’octubre del 2016
Tasts endarrerits I (d'abril a octubre de 2015)
Tast #55 de 24/4/2015.
“GODERE IL NEBBIOLO”
-
Batasiolo 2010
-
Pira 2007
-
Barbaresco Pora 2009
-
Massolino Barolo 2011
-
Prunotto 2010
-
Ceretto Zonchera 2009
-
Roero Arneis del 2013
-
Gavi 2013
|
|
ALBARIÑOS
-
Condes de Albaradei 2006
-
Pazo de Señorans. Selección de Añada 2007
-
Abariño do Ferreiro
-
Contra a Parede
-
Albariño de Fefiñanes III Año 2011
-
Tras da Viña. Zarate
|