El dia que escrivim açò s'obri Tot i la forta crisi que colpeja, ara ja tot el teixit econòmic del nostre entorn, pareix que l'hostaleria continua sent un refugi, al mateix temps que molts aprofiten per reinventar-se, amb un grau d’adaptació que altres sectors ja voldrien. Sens dubte la saturació, entre d'altres, d’esdeveniments gastronòmics es deu tant a aquest factor com a l'alt nivell assolit per molts dels nostres professionals. No hi ha cap dubte que aquest tipus d'esdeveniments constitueixen un gran aparador on donar-se a conèixer els primerencs i mantenir la flama encesa els veterans, però amb el temps i la manca d'objectivitat va fent-se més difícil distingir el que veritablement val la pena.

És un fet contrastable que cada vegada hi existeixen també més publicacions, i millor editades, que fent servir el conegut format de guia gastronòmica guanyen en imatge però llancen a perdre l'esperit original d'aquest tipus de publicacions, resultant amb el temps menys crítiques i més clientelars. La 'mona es vesteix de seda' i cada cop costa més distingir entre veritable crítica objectiva i els prescindibles 'publireportatges disfressats'. Com a mostra d'aquest darrer punt, que també forma part de la sobre-saturació que avui tractem, direm que sols a nivell de País Valencià (i llevat de les estatals) ja en són dues les grans guies que pretenen competir en prestigi; per una banda el ja consolidat "Anuario" de Vergara i per l’altra l'"Almanaque" on hi participen la resta dels crítics gastronòmics valencians professionals, encara que d'una manera excessivament difusa, des del nostre punt de vista.
És un fet contrastable que cada vegada hi existeixen també més publicacions, i millor editades, que fent servir el conegut format de guia gastronòmica guanyen en imatge però llancen a perdre l'esperit original d'aquest tipus de publicacions, resultant amb el temps menys crítiques i més clientelars. La 'mona es vesteix de seda' i cada cop costa més distingir entre veritable crítica objectiva i els prescindibles 'publireportatges disfressats'. Com a mostra d'aquest darrer punt, que també forma part de la sobre-saturació que avui tractem, direm que sols a nivell de País Valencià (i llevat de les estatals) ja en són dues les grans guies que pretenen competir en prestigi; per una banda el ja consolidat "Anuario" de Vergara i per l’altra l'"Almanaque" on hi participen la resta dels crítics gastronòmics valencians professionals, encara que d'una manera excessivament difusa, des del nostre punt de vista.Un últim aspecte d’aquesta sobre-saturació ens fa fixar-nos en la gran quantitat d'associacions, la majoria particulars i també interessades, que s'han configurat per organitzar concursos i donar premis a qui es considere més convenient. I hi ha tants! Que al final tampoc sabem si tots els premiats són meritoris i tenim que anar preguntant quin concurs és?, qui l'organitza?, quina trajectòria té?... -En definitiva, massa borumballa!-
No vivim d’aqueix món i aquesta sols pretén ser una modesta opinió feta amb observació del fenòmen des de fora. Per tant i pel que fa a nosaltres mateixos, sols ens queda continuar gaudint del moment gastronòmic que vivim, encara que cada vegada coste més distingir, triar i ser selectius, desenvolupant l’aspecte més crític que altres declinen. -C'est la Vie-

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada