Dit açò, cal afegir un detall diferenciador i de gran interès que van tenir en comú les dues que descrivim a continuació, i és que a més a més de veure les instal·lacions, com sempre, varem poder visitar les vinyes en l'època de l'any que més goig comencen a fer.
Vinya d'A Rua, ben alta per fugir de la humitat gran del terreny i les seues possibles plagues |
Penjoll de Godello en procés de maduració |
Farà una trentena d'anys, l'advocat Joaquín Rebolledo va decidir conrear una antiga vinya familiar, recuperant una varietat aleshores tan oblidada com la Godello. Els primers èxits aconseguits suposaren un llançament gran del celler,
però també un impuls per la DO i la seua varietat principal, que ja començaven a 'alçar el cap' i sortir d'una etapa llarga d'oblit. Ara el celler ha anat creixent tant que fa uns anys van haver de passar part d'ell a l'altre costat de carretera d'A Barco. Les inversions en tecnologia han donat els seus fruits i avui compten amb moderns equips d'elaboració, d'entre els quals ens permetem destacar el serpentí d'enfredat on s'aconsegueix que la Godello mostre la seua vesant més aromàtica. Altres particularitats que ens cridaren l'atenció són la cova de criança, el conducte que passa el vi sota la carretera fins la part nova del celler i les vinyes, ben altes i amb accés directe des del celler.
Façana de la part més nova del celler |
Parc de dipòsits, nets i en espera de la nova verema. |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada