Resulten ja inqüestionables, repetint el que ja dèiem fa tres anys, "els grans avantatges que per a tothom, en general, i pel llaurador o aficionat a l’horticultura estacional, en particular, suposa renunciar al conreu dels híbrids de laboratori, patentats, fabricats i comercialitzats per empreses multinacionals, en benefici de la llavor pròpia d'anys anteriors, estimulant el seu ús i difusió amb l'intercanvi amb altres persones. Aquesta acció beneficia de manera significativa la diversitat biològica i evita contribuir a que continue desapareixen el saborós fruït obtés i perfeccionat per la saviesa de les generacions passades."
En qualsevol cas i a la vista de l'èxit d'ahir, i de l'espenta de que ve donant mostra sobrada l'associació de veïns, probablement l'any que ve tornarà a haver una edició d'aquesta mostra que ja sembla quasi consolidada. De tota manera, no s'amoineu els que no anàreu i estigueu interessats en adquirir bones tomaques, no farà falta que espereu fins l'any que ve; el Mercat del Riurau continuarà totes les vesprades de diumenge de l'estiu (a l'hivern passa al matí) i fins que acabe la temporada, de ben segur que podreu trobar-ne i tenir l'oportunitat de compartir una estona amb el productor que us les venga. -Tant de bo, algú vaja prenent nota i comencen a haver més mercats de proximitat! L'origen dels mercats, no?-
Si anar a Jesús Pobre a veure el Gran Riurau del senyor de Benissadeví, i gaudir de la seua ombra, ja resulta sempre una experiència gratificant: -Imagineu-se trobar-lo ple de gent,... Ple de vida!- Acabem compartint dotzena i mitja d'imatges, algunes d'elles comentades, amb el que va anar succeint allà:
- Recepció de tomaques. Les tomaques seleccionades, enguany també s'oferien al públic (per menjar-se-les o extraure la llavor).
- Taller de conservació. En aquest espai es podia aprendre i preguntar els detalls de com conservar les tomaques per poder gaudir-les a l'hivern. En pots, o seques...
- Pep Roselló, de Llavors d'Ací, oferí una xerrada ben interessant i didàctica sobre com extraure i conservar les llavors.
- Gastronomia Tomaquera. Miquel Ruiz, d'El baret de Miquel (Dènia), preparà amb tot detalls d'explicacions, quatre plats amb la tomaca com a protagonista.
Miquel comptà en tot moment amb l'ajut d'un dels seus deixebles: Julio Vargas d'Un Cuiner a L'Escoleta (Sagra). |
El primer dels plats; amb tomaca, coca d'olives negres, ceba i raïmet de pastor en samorra, vinagreta de garrofa i fritada de fulles i alls. |
Participació del públic més jove en el muntatge del segon plat. |
Segon dels plats; tomaca amb taronja, bacallà, ceba i oliva negra seca. |
Tercer; Tomaca amb algues, boquerons i essència de llima, servits en 'papillot'. |
Un altre dels moments de la presentació, amb Miquel assistit pels seus ajudants. |
I el quart plat; tomaca amb 'suc d'amanida' i fruits secs |
Miquel, ja amb els quatre plats preparats. Abans de desaparèixer aquests a mans dels presents. |
- Ambientació musical a càrrec de La Colla El Rebrot, de Rafelcofer.
|
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada