divendres, 9 d’agost del 2013

De cellers (estiu 2013). Un dia al riurau de 'Bodegas Parcent'

Ja hem parlat ací alguna vegada de ‘Bodegas Parcent’; els tenim a prop i ens resulta inevitable fer-los una visita de tant en quant per conèixer les novetats que van llançant al mercat. En aquesta ocasió, a més a més no hi havia excusa per no dedicar-los un post, i és que a banda de l’encontre que tinguérem al celler fa unes poques setmanes, avui es presenta a Jesús Pobre el N.2 de la revista ‘Riuralogia’, de l’associació ‘Riuraus Vius’, un esdeveniment d'alguna manera també relacionat amb aquest celler. A principi d’enguany aquesta entitat declarava soci d’honor a 'Bodegas Parcent', ‘per passejar la imatge d’un riurau pel món de la gastronomia’, i al número que es presenta avui, a més a més d'aqueix testimoni, també hi podreu trobar un article que li hem dedicat a aquesta empresa familiar, fundada l’any 2002 pels germans Núria i Armando Francès Mora, i que està instal·lada a un riurau que ells recuperaren i adaptaren per a aquest nou ús entre els anys 2000 i 2007.
Armando Francés presentant 'Gra d'Or-2012', probablement el vi que millor defineix la personalitat del celler


Pel que fa a la nostra estada allà, ens trobàrem amb Armando per tastar els vins d’enguany, o al menys els que encara li queden, i a grans trets açò és el que ens cal ressenyar:
GRA D'OR 2012. (100% Moscatell) Continua tan aromàtic com en anys passats, fent-se més presents enguany les flors blanques.
AURO 2012. (Chardonnay i Moscatell) Amb la intensitat tropical de sempre, ampli, envolupant, ben estructurat i molt persistent.
ROSAT 2012. (Syrah) Disfressat de color gerd, trobem a aquest vi 'pseudo-negre'.
COMTAT DE PARCENT 2011. (Cabernet, Merlot i Giró criat en bótes de roure) Regularitat en evolució constant.
VI NEGRE 2012 (Cabernet Sauvignon) Amb menys contundència que el d’abans però mostrant bé els matisos varietals.
A banda d’aquets productes que són els que hi han a la venda, se'ns deixà tastar també un mono-varietal de Merlot que encara roman en fase criança. Malgrat que encara es mostra una mica salvatge, ja va mostrant notes de cuir, junt a la fruita també molt present, i un caràcter que de ben segur, donarà que parlar.
Xarrant i tastant amb aquest professional apassionat pel que fa, en un tres i no res sens feu l'hora de dinar i l’opció triada fou una paelleta de muntanya al Restaurant de La Piscina, a la que per suposat s'adherí el nostre amfitrió.
Com podeu imaginar, allà continuàrem amb algun vi dels que s'havien 'quedat':
BRUT NATURE: (Vi escumós de moscatell, chardonnay i macabeu) Tot i que aquest sortirà a la venda a Desembre, degollarem una ampolla i poguérem gaudir de la seua delicadesa i elegància. Bona corona, amb aromes netes de pa acabat de coure i records de cabell d’àngel.
-Però les sorpreses sempre arriben al final!- Bromejant amb el cambrer sobre el Merlot que acabàvem de tastar al celler, ens tragué una ampolla de 'Bodegas Parcent-MERLOT 2008', baix la mirada de sorpresa de l’autor allà present que ja considerava a aquesta referència com exhaurida per tot arreu. Tot i això, el vi encara mostrava una plenitud excepcional, es tracta d’un mono-varietal criat en roure que mostra bona complexitat i on sobre surten, per anomenar alguns, les aromes xocolatades.
Armando amb l'ampolla de 'Merlot 2008', sens dubte la gran sorpresa de la jornada.
A banda d'aquests ací esmentats, el celler també elabora dos vins de licor ben recomanables: “Dolç d’Art” (moscatell) i “Fruit d’Autor” (giró).
No volem acabar sense esmentar que al marge de la vesant viti-vinícola, del la tant hem parlat ací, la visita al celler també resulta ben recomanable des del punt de vista arquitectònic i etnogràfic, per l'interés que té l'adaptació a aquest ús de la construcció original. I també, per la companyia sempre enriquidora dels qui han omplit un riurau d'activitat viva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada