dimarts, 2 d’octubre del 2012

Tast de 28/09/2012. La Chardonnay i el roure.

Com ja havíem anunciat, darrer divendres de setembre obríem la nova temporada de tasts amb el que duia per títol "La Chardonnay i el roure". Amb ell preteníem una aproximació a la varietat blanca de Borgonya, tractant de conèixer-la millor, fixant-nos de manera especial en l'efecte que li provoca la "fusta", i per suposat, el pas del temps.



Mas Escorpí 2011. Gramona. D.O. Penedès. Vi blanc monovarietal. De color groc pàl·lid. Aroma molt intensa i fruitada de poma verda, litxi, pinya i sobre tot cítrics (llima i aranja). Mineral amb records de pols. En boca, concentrat, equilibrat, ample i amb acidesa notable que li dona gran frescor. De ben segur que continuarà millorant en botella.
Viñas del Vero Chardonnay 2010. D.O. Somontano. Vi blanc monovarietal (amb 15% de fermentació en bota de roure). Tastàrem aquesta extinta referència del conegut celler i encara que en un primer moment paregué defectuós, al cap d'una estona canvià i ens ensenyà el seu millor costat. Color groc palla, elegant aroma de flors blanques, ample i molt saborós en boca.
Otazu Chardonnay 2009. D.O. Navarra. Vi blanc monovarietal. Daurat i lluent. Ben complementat amb aromes floral (mel), vegetal (herbes de tocador), fruitat (plàtan, albercoc, pinya, ametlla,...) i retronassal de fruita en licor. Complex, concentrat i ample en boca. La millor relació qualitat/preu.
Avgvstvs Chardonnay 2011. D.O. Penedés. Vi blanc monovarietal fermentat en bota de roure de Nevers. De color groc palla. Aromes de meló, bresquilla, fruits secs (avellana) i mantega fresca. Cremós, complex, concentrat i molt equilibrat.
Alunado 2009. Pago los Balancines. D.O. Ribera del Guadiana. Vi blanc monovarietal fermentat en bota, amb criança de 6 mesos sobre la seua brisa. Color palla daurat. Aromes de fullaraca, pastisseria, fumats, cacau i tabac. De caràcter variat, la raresa (sols hi han 6.000 botelles) de les terres càlides del Sud agradà, encara que en boca resultava una mica punxent primer i cansí després.
Castillo de Monjardín Chardonnay Reserva 2007. Vi blanc monovarietal fermentat i envellit  entre 6 i 8 mesos en botes de roure, un vell conegut. Groc daurat, amb aromes complexes de mel, herba acabada de tallar, fongs, molla de pa i mantega. Fusta molt ben integrada que li dona caràcter però sense llençar a perdre la frescor i les ganes de beure'n més. El millor vi del tast per quasi tots, també amb una excel·lent relació qualitat/preu.




En acabar es serví un àpat on no podia faltar un chardonnay borgonyó; el Chablis 'Premier Cru Montmains 2011' de Clotilde Davenne fou el triat per acompanyar als entrants.
Com a plat principal es serví la coneguda 'Pularda trufada, de Cascajares' i el seu acompanyant fou una meravella autèntica que sorprengué a tots amb un recull dels millors aspectes ja mostrats per cadascun dels vins anteriors; el californià 'La Masía 2008, de Marimar State'.
Fi de festa dolç amb tres textures d'ametlla com a postres, una de les aromes característiques de la Chardonnay.

Nota: abans que algun lector seguidor i espavilat pregunte pels mallorquins del pre-tast, direm que dormen al celler esperant el pas temps...

1 comentari:

  1. NO PUC POPINAR, JA QUE NO SOC TASTADOR OFICIAL, NI VAIG TASTAR TOTS ELS VINS, PERÒ LA MASIA 2008 (EL CALIFORNIÀ)I LA PULARDA FOREN ESPECTACULARS.
    SENSE COMENTARIS,MOLT BON VI I UN GRAN CUINER.

    ResponElimina