dijous, 14 de febrer del 2013

Els 'Jerez' d'Emilio Hidalgo

Acudírem fa uns dies al tast-sopar preparat per 'Vins i Més' sobre els vins d'Emilio Hidalgo; són poques les ocasions que tenim en el nostre entorn de gaudir d'aqueixa joia enològica que són els vins de Jerez i no és qüestió d'anar deixant-les passar, així que allà que anàrem! L'esdeveniment estigué conduit per Juan Manuel Martín Hidalgo, de la quinta generació del celler familiar Emilio Hidalgo, qui junt a la presentació de cada vi va anar afegint comentaris didàctics per ajudar a entendre el que teníem davant, esforçant-se en tot moment en fer veure als assistents el potencial gastronòmic dels vins 'marco', injustament desconeguts pel gran públic. Moltes de les seues paraules ens refrescaren la memòria sobre alguns aspectes ja tractats en el nostre tast dedicat als vins jerezans i no els repetirem, però si us interessa els hem enllaçat ací (conceptes previs, vins i gastronomia).
Es serví:
No ens considerem amb prou bagatge pel que fa a generosos i comentar-los seria una temeritat en la que no caurem, de manera que els hem afegit el vincle als comentaris de l'elaborador. Malgrat això cal dir que tots, sense excepció, ens semblaren excel·lents;  Unes meravelles olfactives, plenes de complexitat i amb gran personalitat en les que per destacar-ne alguns, podem afegir que el tercer i quart són per a no oblidar.
Acabem animant-vos a quelcom que va dir Juan Manuel i que subscrivim plenament: Aparteu-vos d'aqueix respecte reverencial que causen els generosos i no perdau l'oportunitat d'apropar-vos als vins de Jerez, uns vins carregats de història i únics al món.
Sols ens queda dir que junt als vins es serví un soparet informal molt senzill però amb aliments ben bons (olives, clòtxines amb escabetx, pernil, ametlles i saladures, avellanes, formatge i de dolç; pastis de taronja amb xocolate i mantegades d'ametlla).
Bon vi, bons aliments, bona companyia,... -Què més podíem demanar?-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada