divendres, 26 de setembre del 2014

D'enoturisme pel Penedés. ALBET i NOYA

Passar a finals d'agost per Sant Pau d'Ordals a per préssecs ja va convertint-se en una mena de tradició particular...
Enguany hem aprofitat per visitar un celler que hi ha ben a prop d'aquell indret: Albet i Noya
El celler té la particularitat de ser pioner en la implantació de conreus ecològics a l'Estat (des de mitjans dels 70) i avui dia tots els seus vins ho són. Ara, és un dels 14 cellers que han tret els seus escumosos de la DO Cava, creant el segell 'Clàssic Penedés' en un intent de guanyar qualitat i major reconeiximent. 

Celler "Can Vendrell", de 1925, junt a l'edifici principal
Entre els arcs catenaris, tan propis del modernisme, dipòsits d'acer inoxidable comparteixen l'espai amb alguns altres de formigó
El celler té una bateria de petits dipòsits destinats fonamentalment a experimentar amb varietats en procés de recuperació, una altra de les activitats a la que han dedicat part dels seus esforços. Amb això cal afegir treballa, entre altres, amb les varietats: Balat, Vidal, Marina Rión, Caladoc, Marselan, Aranarnoa,...Durant la visita, poguérem veure 'Balat' en plena fermentació. 
El celler de "L'Era", darrera ampliació
El celler del "Xapalla", inaugurat a 2004, compta amb dues plantes soterrades fins els 14m. de fondària
A la baixa és on es fa la part més industrial del procés
Però més avall...
hi ha les sales de criança
Detall d'una bóta
D'entre l'extensa gamma de que disposen, ens oferiren tastar: el Brut Reserva, eLbLancXXV i col·lecció syrah. L'escumós és el que ens havia dut a la visita però foren els altres dos els que ens deixaren meravellats.
L'escala de Can Vendrell ha estat coberta amb les pintures murals de Joan Raven, autor també d'algunes de les etiquetes dels vins, aconseguint amb aquestes i el joc de llums un ambient màgic i encisador.
El celler ofereix també una oferta enoturística ben variada. Nosaltres optarem per l'opció anomenada "Sant Pau d'Ordal: olora i tasta'l" on s'incloia junt a la visita al celler un dinar a "Cal Saldoni" on tastàrem el Lignum blanc 2013 i Lignum negre 2012.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada