Fa 3 mesos visitàvem Montesanco, en la prèvia de la seua obertura a Teulada. Parlàrem de la finca, del nou celler, edificis i instal·lacions. Però segurament els que ho llegireu, tiraieu a faltar una cosa, no? Clar! El tast dels vins... En aquella ocasió encara estaven rematant les obres i no era un bon moment. Tanmateix en poc temps, abans de repetir visita, l’oportunitat se'ns va presentar de forma no buscada. Va ser aquest divendres 14, a la botiga de productes eco de Pego “La Potingues”.
Cal dir primerament, que no és un
tipus d’esdeveniments al qual estan acostumats. Però la passió i
interès ficat en que resultés exitós es va notar en el muntatge, convertint-ho
en un acte senzill, però de resultat molt especial. Diana Sendra, la
propietària de l’establiment, ens presentà els àpats que acompanyarien als vins
i a Fernando Sastre, el gerent de Montesanco-Teulada, que fou l’encarregat de
presentar-los, junt al projecte d'on neixen.
Esmentem un parell d’apunts sobre
Montesanco, abans passar als vins. Ho vàrem obviar al post anterior, però Nando ens les recordà en la seua xarrada: el projecte de celler començà
2016, amb l’adquisició i rehabilitació de la finca i Casa de La Viña (1882) de Requena, en origen propietat de l’avi del cineasta Luís García Berlanga. Amb
les parcel·les recuperades, des del primer moment es va apostar pels
mono varietals parcel·laris que ja hi havien, respectant i tractant d’engrandir la
personalitat de les varietats existents en el seu terrer, on segons la filosofia que dóna
nom als vins: “cada bancal és un món”.
I en aquest ordre, tastàrem:
MÓN MOSCATELL 2022. Primera
anyada d’aquest mono varietal de Moscatell, ja de la finca Abiar Alta, a
Teulada. Groc amb reflexes verdosos. Aroma varietal ben marcada i fresca, de
fruita blanca (tarongina), fruita de pinyol i també notes anisades. Potent i
càlid en boca, on mostra caràcter mineral. Final salí i persistent.
MÓN CAVA. Brut nature reserva.
100% Macabeu de la collita de 2018. Amb color groc daurat. Aromes de pastisseria,
poma Golden i fruits secs. Franc i amb bona expressió varietal. De final
dolcenc.
MÓN MACABEO 2022. Mono varietal
de Macabeu d’una vinya cinquantejaria, fermentat parcialment en botes de 500l
de roure francès. De color groc clar, lluent, dens. Aromes novament de pomes
grogues. Potent en boca, amb sensació final lleugerament amarga, que fa que
se’l supose gastronòmic.
MÓN TEMPRANILLO 2020. l00% ull de llebre de vinyes d'uns 60 anys, fermentat parcialment en botes de roure francès
i envellit en elles durant 12 mesos. Color robí, amb capa alta. Aromes
balsàmiques i fruitoses. Concentrat i alcohòlic, amb tanins lleugerament
astringents.
MÓN BOBAL 2019. Mono varietal de Boval de
vinyes centenàries d’origen en peu franc. També fermentat parcialment en roure
francès i envellit, ara durant 14 mesos. De color granat, concentrat. Aromes
carnosos, de fruita madura (cireres) i balsàmics de toc mediterrani. Expressiu i
potent en boca. Especiat, madur i amb tannicitat ben integrada. Un gran
descobriment! Sens dubte.
Abans d’escriure açò, m’informe
que disposen d’una altra referència més: Slow Món, també un boval 100% però més fresc, que després
de tastat l’anterior, ja tinc al punt de mira! Em tocarà tornar a la
botiga...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada