dilluns, 24 de febrer del 2025

La meua "Experiencia Verema València 2025"

 Just tancàvem el post anterior parlant de l’experiència Verema València d’enguany, la del seu XXV aniversari. Com en les darreres 4 edicions, hem tornat a estar-hi i aci us duem un resum d’allò viscut, amb especial atenció als tasts en què vàrem poder participar i el pas per la mostra, amb els descobriments que ens han semblat més interessants . Anem per feina!

Sense intenció de repetir-nos, però per no deixar coses soltes, reprenem el text, ara amb el detall dels escumosos de la ‘cata plenaria inagural’ de diumenge. Al post anterior ja vàrem apuntar poc dalt o baix el que hi va haver, però ací teniu la relació completa i ressenyada amb les nostres impressions:


  • G1 Brut Nature, de Pérez Barquero. Original escumós de record generós
  • PAS DOSÉ, de Mosnel. Franciacorta DOCG. Elegància cremosa.
  • Brut Millesimato 2016, de Lo Sparviere. Franciacorta DOCG. Dolcesa amable.
  • Gran Barrica, de Castell de Sant Antoni BN 2014. DOP Cava. Equilibri calculat.
  • La Capella 2011, de Juve & Camps. Cava de Guarda Superior de Paratge Qualificat. Un Xarel·lo etern! I qué gran...
  • Vintage 2016, de Louis Roederer. Champagne AOC. Finesa i subtilitat.
  • Tantum Ergo Exclusive 2013, de Bodegas Hispano+Suizas. DO Cava. Cremositat i expressió.


Començavem dilluns amb el tast comentat de Bodegas Arzuaga Navarro "Arzuaga: Pasado, Presente y Futuro", qui la vesprada abans havia recollit el premi al “Millor projecte de sostenibilitat mediambiental”. La sessió estigué conduïda per Adolfo González i Javier Herrero, enòleg i cellerer respectivament, qui ens feren un recorregut per la història d’aquesta casa, que en poc més de 30 anys ha aconseguit esdevindré tot un referent de prestigi a la Ribera del Duero; ens parlaren de com viuen el moment actual; i també de com van configurant els seus projectes de futur, amb una renovació continuada com a base estratègica. I obviament, la millor manera d’exemplificar-ho era amb una bona mostra de vins, ben representativa de l'argumentari exposat: en tastarem que encara no han sortit al mercat, vins d'ara vigents i també d'històrics, trets de la sagristia. Tot seguit la llista amb les meus impressions personals:

  • Arzuaga Crianza 2022. Estructurat i llaminer.
  • Arzuaga Reserva 2020. Especiat, elegant i molt llarg.
  • Arzuaga Reserva 2021. Balsàmic i saborós.
  • Arzuaga Reserva Especial 2019. Suavitat madura.
  • Arzuaga Reserva Especial 2020. Frescor en nas, densitat en boca.
  • Gran Reserva 2019. Potència vellutada.
  • Gran Reserva 2004. Caràcter i amplitud.
  • Arzuaga Crianza 1996. Una curiositat, llastimosament ja fora de combat


Grata experiència! Però tocava continuar... El nostre pas pel Showroom enguany fou més fugaç, dedicant-lo a coses que ens resultaven menys conegudes, o que no teniem comentades en edicions anteriors. Ací va un xicotet recull amb allò que més ens cridà l’atenció aquesta vegada:

 

Tres referències de Bodegas Muro ben interessants: el monovarietal de Maturana tinta i dos parcel·laris, ‘Retorno a Los Palomares’ i ‘Apolinar’s Dream’

Bodega De Alberto havia recollit la vesprada anterior el premi al celler amb millor trajectòria històrica, i no ens vàrem voler perdre l’oportunitat de coneixer la gamma sencera, d’on volem destacar dos dels seus "històrics": el ‘Pàlido Verdejo’ una raresa amb criança biològica; i el ‘Dorado’, on mantenen el legat històric de Rueda, amb la famosa criança oxidativa en damajoanes.

‘Onelis’ i ‘El viejo Sileno’ són encara una raresa, dues referències de tirada escassa. Una avançada del projecte personal d’Isaac Muga! Una meravella, no cal dir-ne més...

D’entre els malaguenys, vaig gaudir d'una estoneta de xarrada amb Alonso Fernández Bolet, de Ronda, qui va canviar els jutjats pel celler que ara du els seus congnoms, i recorda la seua etapa anterior amb uns vins de noms difícils d’oblidar.

Ja havíem tastat alguna referència seua, però aprofitarem per conèixer la gamma completa de Dominio de Calogía. Densos i envolupants! Dels que romanen als records...

De Bodegas Alto Moncayo també tastàrem totes les referències, sorprenent-nos especialment el Gruñón, de la línia ‘Locos por el Vino’ i ‘Aguilon’, com no? Una bona manera d'entrar en matèria del que venia després.


El punt i final a la nostra jornada el posà el tast comentat del CRDO Campo de Borja: ‘Garnachas Históricas Project’. Jose Ignacio Gracia, Director i Secretari Tècnic del Consell Regulador, ens presentà un projecte que pretén salvar parcel·les de vinya vella de garnatxa, per conservar el seu legat i aconseguir així la millor expressió d'aquesta varietat. A més a més de mostrar-nos un parell de blancs, la mostra de vins tastats fou un recorregut per les 3 subzones de la DO: un tret ben definitori d'allà, com vàrem poder comprovar...


  • Peñazuela Garnacha Blanca 2023. Aromes encisadores.
  • Vinos del Viento Garnacha Blanca 2023. Fruita variada.
  • Gran Gregoriano 2021. Balsàmic i licorós.
  • Tr3sor 2019. Especiat i metàl·lic.
  • Tres Picos 2021. Exemple varietal! I de  terrer...
  • Nabulé Terroir 2020. Un projecte interessant
  • Veratón 2021. Potència i longitud
  • Palmeri Navalta 2018. Complexe, en nas i boca! Potència i frescor...
  • Roman Cepas Viejas 2017. Llaminer i complementari.


 A la jornada de dimarts a no vaig poder assistir! Qüestions de feina. Ja haureu vist el que he tardat a ressenyar el que acabeu de llegir...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada