dijous, 31 de març del 2011

Tast de 25/03/2011. D.O. MÉNTRIDA

La D. O. Méntrida està situada al Nord de Toledo. Es tracta d'un planura guarida per la Serra de Gredos travessada pel riu Alberche i delimitada pel Tajo al Sur. El clima és de tipus Continental sec i extremat, amb hiverns llargs i freds i estius de molta calor, on la pluja, repartida de manera molt irregular durant l'any, és ben retesa per un pobre sol areno-argilós de base granítica. Les varietats negres més esteses són la garnatxa (80% del total) i el Cencíbel (nom manxec del Tempranillo), però també es conreen amb èxit Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah i Petit Verdot.



Arrayán Selección 2006. Bodegas Arrayán. Finca La Pedrosa. Ensamblatge de Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon i Petit Verdot. Vi de color robí i capa mitjana, amb la vora molt igualada. Primer contacte molt aromàtic, on es desenvolupen aromes de gerdons madurs i cuir. Pas per boca astringent i sec, una sensació que es tornaria adonar-se en la practica totalitat de la resta de vins. Suau amargor final. D'aquest celler, fundat pel conegut empresari José María Entrecanales i avui dia a càrrec de la seva vídua María Marsans, coneixíem el monovarietal de Syrah i en certa mesura aquestes altes perspectives varen convertir el “selección” en decepció.
Malpaso 2007. Bodegas Canopy. Monovarietal de Syrah. Color cirera clara amb la vora morada. Aromes de regalèssia i Vainilla. Vi de pas rodó, on la tremenda acidesa que ens mostra a la boca transmet una agradable sensació de frescor. De manera unànime, és el vi que més va agradar i també el millor valorat en relació q/p.
Tres Patas 2007. Bodegas Canopy. Coupage integrat pel 80% de Garnatxa i 20% de Syrah. S’el condiserà defectuós, a l’haver-se detectat un for olor i sabor d’ensoframent.
Piélago 2007. Bodegas Jiménez-Landi. Monovarietal de Garnatxa. Color robí de capa mitja-baixa, molt transparent i dens alhora. Aroma golós de pruna pansa, tabac i un sobresurtent kirsch. Lleugera sensació de principis d'oxidació, astringent amb dolçor final.
La Viña escondida 2007. Bodegas Canopy. Garnatxa 100%. De color robí molt claret, de capa baixa i glicèric. Aroma molt lleuger, de notes minerals. Tànnic i persistent.
Ataúlfos 2008. Bodegas Jiménez-Landi. Monovarietal de Garnatxa. Color cirera clara, molt dens. Aroma alcohòlic de kirsch, que deixa pas a herbes de muntanya. En la boca es nota l'acidesa inicial i uns tanins sensiblement aspres i astringents.


Conclourem dient que les altes perspectives inicialment dipositades en els vins d'aquesta zona en general, i en els d'aquest tast en particular, varen acabar amb una certa decepció global. Des del nostre modest punt de vista, uns vins lleugers i alcohòlics alhora, que no varen presentar cap aspecte emocionant que justificara el seu elevadíssim preu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada