diumenge, 15 de gener del 2012

Dos dels de ‘Castaño’


Bodegas Castaño és el celler de la D.O. Yecla que compta amb el catàleg de vins propis més llarg d’allà; una empresa familiar fundada fa més de 60 anys que ha anat guanyant volum fins convertir-se en tot un referent vitivinícola a la ciutat dels mobles. A més a més, i sempre amb el Monestrell com a protagonista, tenen els cellers Sierra Salinas a Alacant i Altos del Cuadrado a Jumilla. Ja hem parlat alguna vegada d’algundels seus vins però avui hi tornem per comentar-ne dos que hem tingut oportunitat de tastar, darrerament:

CASTAÑO MACABEO CHARDONNAY 2010. (29/10/2011)
Vi blanc, meitat de Macabeu i meitat de Chardonnay, amb un lleuger pas per bota de roure.
Groc daurant intens. Molt aromàtic, fruital (préssec, mango, cítrics,...) i floral (flor de taronger i gesmil). Records mantegosos del Chardonnay que ens retrauen el pas per fusta. Entrada amable en boca, amb sensació final d’acidesa que li dóna molta frescor.
Si a açò li afegim el seu preu, que no arriba als 5 €, no cal dir que estem davant d’un vi amb una excel·lent relació qualitat/preu.

CASTAÑO COLECCIÓN 2007 CEPAS VIEJAS. (30/12/2011)
Vi negre de vinyes d’una edat mitjana de 40 anys, 80% de Monestrell i 20% de Cabernet Sauvignon, amb una criança de 12 mesos en bota.
Granat obscur de capa mitjana. Dens i glicèric. Suau aroma inicial que va obrint-se a poc a poc, mostrant matisos fruitosos amb notes minerals i de pastisseria, balsàmiques, de cacau, caramel anglès i sobre tot especies on sobre surt el clau. En boca es mostra potent, amb molta astringència i marcada acidesa. Envolvent, secant i durador.
El preu està al voltant dels 15€ i pel que fa al vi, pensem que encara no està en el seu millor moment; és per això que tenim una altra ampolla però segur que no l’obrim dins de l’any que acabem d’encetar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada