dimarts, 22 d’octubre del 2013

El Pont Sec, Dénia / L'Olleta, Altea

Ja fa algun temps que tenim deixades de banda les ressenyes sobre restaurants, i la cosa certa és que tot i que de tant en tant hem anat trobant alguna cosa interessant i recomanable, ha sigut de manera aïllada, i no hem considerat el conjunt de interès suficient com per poder justificar un post complet.
Amb aqueixos antecedents, avui aprofitarem per fer-ne un de dos; i hem triat unir-los perquè ambdós llocs tenen prou coses en comú: són de la Marina (Alta i  Baixa, respectivament), treballen amb una cuina honesta feta amb productes de qualitat i ben arrelada a la terra, ocupen espais sense grans ostentacions ni luxes però envoltats de natura i els propietaris són personatges ben coneguts per la seua trajectòria llarga, i variada.

A Dènia, Pepe Romany ha reobert aqueixa antiga venta situada a la vora dels inicis del Camí Vell de Gandia, anomenada Pont Sec. Estiguérem dinant aquest estiu a l'ombra de la seua agradosa terrassa i ens enduguérem com a millors records: la cavalla escabetxada, algunes originals combinacions per les coques escaldades i la paella de polp, tomaca seca i alls tendres, un plat original, ben ple de sabor i d'identitat.

A Altea, junt als jardins de l'hotel Villa Gadea i en un privilegiat mirador sobre l'illot i la Platja de L'Olla, hi ha un restaurant anomenat Xiringuito L'Olleta amb unes terrasses protegides per una espècie de velam i envoltades de pins, on Barranquí (Pepe Navarro) serveix una cuina més sofisticada que a l'altre de la seua propietat que sols obri d'estiu (El Cranc) -Aquest si és un vertader xiringuito!-.
En la nostra visita tastàrem les carxofes arrebossades, les cebes farcides de mullador de sangatxo, els eriçons gratinats, un calamar de potera magnífic i un arròs caldós de rap, gambes i cloïsses, el qual recordarem durant molt de temps. L'excel·lent gelat artesà de torró, al que ja ens tenen com a addictes en El Cranc, tancà l'àpat. Beguérem, per curiositat de tastar-lo, 'Viognier' de Vins del Comtat.

Va, a sortir de casa que ja s'ha acabat la crisi! O això diuen...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada