De la paradoxa de l’enorme
desconeixement popular que existeix sobre un producte tan proper també se’n ha
parlat. L'oli, tan proper, que als nostres pobles encara és pensa més en el rendiment
per quilo, que en la seua qualitat. I amb això, crida l’atenció l’absència d’una
cultura consumidora exigent i crítica amb un producte d’ús tan quotidià.
Arribats ací, el lectors més
espavilats ja s’hauran anat adonant de l’error que he vingut reiterant intencionadament fins ara,
al referir-me al producte que ens ocupa com oli d’oliva, o simplement oli.
Normalment “El nom fa la cosa”. Però dins dels productes gastro-alimentaris
l’oli és la gran víctima, a la que s’ha tingut que anar vestint amb més i més apel·latius,
per tal de demostrat la seua bondat, fins el punt que ja és més habitual oir
referir-se a ell amb l’acròstic AOVE -premium, si encara en voleu un altre més!-. I sí, en aquest escrit sols ens hem
referit als verges i verges extra! I no a l’oli d’oliva. -sense més cognoms- Això
que prepara amb tanta rendibilitat la indústria química, i que podeu trobar ben
disfressat al lineal de qualsevol súper... Què, on està la diferència? Per a
avui anem a deixar-ho ací, que l’objecte del post que acabeu de llegir era un
altre. Però agafem ara mateix el compromís, d’iniciar una sèrie de posts
divulgatius on podreu conèixer aquesta i moltes respostes més. Sens dubte,
l’oli paga la pena. I penseu que com a consumidors: Sense formació, no pot
haver exigència!
Tanquem amb el programa i amb algunes imatges més -amb els urls dels productors, per si us interessen-...
Les imatges del dinar, molt encertat també, les podeu trobar a https://www.instagram.com/vicent_torres_/ |
Productors |
Cuiners |
Miquel ens ha presentat el "Moniato amb polp" |
A la taula hem pogut tastar alguns apats, cercant la seua millor combinació d'oli. |
Formador i formadores |
https://beekery.es/ https://www.elolivista.com/ https://www.facebook.com/5oliverescollitafamiliar/ https://castelldelacosturera.com/val/inici/ https://tossutpouets.com/ |
https://olielcomtat.com/ https://rontonar.com/ |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada