Contada ja la primera part de la visita a la vintena primera edició de l'Experiència Verema València, anem amb el segon dia. El del “showroom”! Una mostra amb la presència de vins de més de 80 cellers. I com sempre, la intenció és compartir l'experiència, esperant que hom puga aprofitar per fer-la servir en criteris d’escollida.
I així, deixant-nos dur una mica per la deformació professional, no podem començar el relat sense fer menció del lloc on es celebrà: els encisadors pavellons, ja centenaris i d’inspiració clàssica, que ara formen part dels jardins de l’hotel Las Arenas Balneario Resort, a primera línia de la Platja del Cabanyal, al Cap i Casal. I al fons? Un dia plujós. Amb la mar amenaçant temporal! Probablement això feu que fos una mostra molt tranquil·la, on era molt fàcil arribar a tot.
Sé que no és d'allò més seriós, però com que no podem aturar-nos a comentar cada vi del recorregut, ja que pretenem un relat fluid i lliure d’interrupcions que ens traguen d’ell. Per poder ressenyar de manera simple els vins tastats hem pensat en solament marcar-los. Tanmateix, fent una mena d’analogia amb els criteri de qualificació de la “Cartelera Turia” -al cap i a la fi, estàvem a València-, direm que tots els esmentats tenen ‘aspectes interessants’ -no em va, ja havíem fet una garbellada prèvia i no n'hi han 'd'escàs interés', ni 'per pegar a fugir'-, (*) acompanyarà als ‘interessants’, (**) als ‘importants’ i (***) a les ‘obres mestres’. Ens haureu de disculpar pel detall, però per motius obvis, no vàrem poder anotar totes les anyades.
Blancs, brisats i rosats
Visitàrem als de Carril Cruzado, amb el seu Sauvignon Blanc. A Joan de la Casa, on tastàrem Nimi Gerra i Nimi Tossal (*). A Arzuaga, Pago Mota. D’Hispano-Suizas, provàrem l’Albariño Finca Casa Julia (***) i els Impromptu: Sauvignon Blanc (**) i Rosé (***). De Península, Las Parcelas, Cabezadas i Atlántico (*). El Viñas Viejas de Luis Cañas i el Barrel Fermented d’Amaren. A Rodríguez y Sanzo: Viña Sanzo Viñas Viejas (*), El Quinto Paraje, Orange Wine, RyS Bajo Velo i Clavius. Atelier de Vinos 01(***), de Altanza. De Clos de Lôm, el Malvasia i el Monastrell rosat. A Propiedad de Arínzano, començàrem amb el rosat A de Arínzano (**), l’Hacienda Arínzano blanc fou dels que menys m’agradà, tot al contrari que l’Arínzano Gran Vino blanc (***). Sens dubte, aquest celler fou per a mi un gran descobriment. I el lloc on ja tocava canviar de color.
Negres
Continuant amb el mateix celler, acabàrem de tastar la resta de gamma:
Hacienda Arínzano negre, Arínzano La Casona, Merlot Agricultura Biológica (**)
i Arínzano Gran Vino negre (***). Raices de Valparaiso (**). Anma negre(*), de
Chozas Carrascal. I tornant a Rodríguez y Sanzo: Las Tierras El Pego, Capitán
Gaona i RyS Whisba (*). A Altanza: Valvarés, Altanza Familia Reserva i Altanza Club
Reserva (**). Els de Dominio de Cair ja feia temps que anava cercant una
oportunitat de conèixer-los. I vaig tenir sort! Duien la gamma completa:
Tierras de Cair, Selección “La Aguilera” (*), Cair Cuvée, Cruz del Pendón (**) i Pendón de La Aguilera (***).
De Viña Pedrosa, em vaig centrar en els que no coneixia: Cepa Gavilán (***) i
Finca la Navilla (**). A Ramón Bilbao sols em vaig apropar a tastar el Mirto,
la referència que tenia d’ell era excel·lent però ja massa antiga: un 2002,
tastat a 2008! Tornant a la Marina: d’Oscar Mestre, Renaix de Giró i Giró; I de
Joan de la Casa, Giró Gerra, #Dissident i Terra Fiter (**). El Lalomba que
encara no coneixia: Finca Valhonta (**). I novament, Hispano-Suizas: Quod Superius (**),
Bassus Pinot Noir i Bobos Finca Casa La Borracha (*). Arribats ací, aprofitàrem per tonar
a canviar, ara d’estil... I anar acabant!
Dolços
D’aquests, sols tastàrem el Bassus dolç (**) i el Nimi Naturalment Dolç (**), molt interessants ambdós.I fins ací, res més! Jo no m’ho vaig passar del tot mal fent la llista.
Ara espere, que algú més li traga profit...
Salut!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada