dissabte, 2 d’abril del 2022

La meua 'Experiència Verema València 2022' (i II)

Contada ja la primera part de la visita a la vintena primera edició de l'Experiència Verema València, anem amb el segon dia. El del “showroom”! Una mostra amb la presència de vins de més de 80 cellers. I com sempre, la intenció és compartir l'experiència, esperant que hom puga aprofitar per fer-la servir en criteris d’escollida.

I així, deixant-nos dur una mica per la deformació professional, no podem començar el relat sense fer menció del lloc on es celebrà: els encisadors pavellons, ja centenaris i d’inspiració clàssica, que ara formen part dels jardins de l’hotel Las Arenas Balneario Resort, a primera línia de la Platja del Cabanyal, al Cap i Casal. I al fons? Un dia plujós. Amb la mar amenaçant temporal! Probablement això feu que fos una mostra molt tranquil·la, on era molt fàcil arribar a tot.

Sé que no és d'allò més seriós, però com que no podem aturar-nos a comentar cada vi del recorregut, ja que pretenem un relat fluid i lliure d’interrupcions que ens traguen d’ell. Per poder ressenyar de manera simple els vins tastats hem pensat en solament marcar-los. Tanmateix, fent una mena d’analogia amb els criteri de qualificació de la “Cartelera Turia” -al cap i a la fi, estàvem a València-, direm que tots els esmentats tenen ‘aspectes interessants’ -no em va, ja havíem fet una garbellada prèvia i no n'hi han 'd'escàs interés', ni 'per pegar a fugir'-, (*) acompanyarà als ‘interessants’, (**) als ‘importants’ i (***) a les ‘obres mestres’. Ens haureu de disculpar pel detall, però per motius obvis, no vàrem poder anotar totes les anyades.

Blancs, brisats i rosats

Visitàrem als de Carril Cruzado, amb el seu Sauvignon Blanc. A Joan de la Casa, on tastàrem Nimi Gerra i Nimi Tossal (*). A Arzuaga, Pago Mota. D’Hispano-Suizas, provàrem l’Albariño Finca Casa Julia (***) i els Impromptu: Sauvignon Blanc (**) i Rosé (***). De Península, Las Parcelas, Cabezadas i Atlántico (*). El Viñas Viejas de Luis Cañas i el Barrel Fermented d’Amaren. A Rodríguez y Sanzo: Viña Sanzo Viñas Viejas (*), El Quinto Paraje, Orange Wine, RyS Bajo Velo i Clavius. Atelier de Vinos 01(***), de Altanza. De Clos de Lôm, el Malvasia i el Monastrell rosat. A Propiedad de Arínzano, començàrem amb el rosat A de Arínzano (**), l’Hacienda Arínzano blanc fou dels que menys m’agradà, tot al contrari que l’Arínzano Gran Vino blanc (***). Sens dubte, aquest celler fou per a mi un gran descobriment. I el lloc on ja tocava canviar de color.



Negres

Continuant amb el mateix celler, acabàrem de tastar la resta de gamma: Hacienda Arínzano negre, Arínzano La Casona, Merlot Agricultura Biológica (**) i Arínzano Gran Vino negre (***). Raices de Valparaiso (**). Anma negre(*), de Chozas Carrascal. I tornant a Rodríguez y Sanzo: Las Tierras El Pego, Capitán Gaona i RyS Whisba (*). A Altanza: Valvarés, Altanza Familia Reserva i Altanza Club Reserva (**). Els de Dominio de Cair ja feia temps que anava cercant una oportunitat de conèixer-los. I vaig tenir sort! Duien la gamma completa: Tierras de Cair, Selección “La Aguilera” (*), Cair Cuvée, Cruz del Pendón (**) i Pendón de La Aguilera (***). De Viña Pedrosa, em vaig centrar en els que no coneixia: Cepa Gavilán (***) i Finca la Navilla (**). A Ramón Bilbao sols em vaig apropar a tastar el Mirto, la referència que tenia d’ell era excel·lent però ja massa antiga: un 2002, tastat a 2008! Tornant a la Marina: d’Oscar Mestre, Renaix de Giró i Giró; I de Joan de la Casa, Giró Gerra, #Dissident i Terra Fiter (**). El Lalomba que encara no coneixia: Finca Valhonta (**).  I novament, Hispano-Suizas: Quod Superius (**), Bassus Pinot Noir i Bobos Finca Casa La Borracha (*). Arribats ací, aprofitàrem per tonar a canviar, ara d’estil... I anar acabant!




Dolços

D’aquests, sols tastàrem el Bassus dolç (**) i el Nimi Naturalment Dolç (**), molt interessants ambdós.


I fins ací, res més! Jo no m’ho vaig passar del tot mal fent la llista.

Ara espere, que algú més li traga profit...


Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada