dimecres, 15 de juny del 2022

IV Mostra de Vins Singulars i de Poble

Al post anterior parlàvem del caràcter que li dóna l’Alcázar de Jerez a Vinoble. I de com açò li ajuda a crear un ambient difícil de superar. -I mira per on!- Sense que haja passat ni una setmana des d’aquesta afirmació, ens acabem de trobar amb una convocatòria que, salvant les distàncies, també aconsegueix aqueixa mateixa màgia... Parlem de la  Mostra de Vins Singulars i de Poble, que es celebra a Jesús Pobre, baix l’ombra del seu Riurau. I que aquest cap de setmana, després de 2 anys de parada pandèmica -i 1 contra-programació-, arribarà a la seua IV Edició.

Solem comentar aquests tipus d’esdeveniments una vegada passats, per poder-vos fer ressenya del que més ens ha agradat d’ells. Però en aquest cas anem a fer l’excepció, aprofitant també la proximitat geogràfica; I així, ho farem abans, per poder animar-vos a participar d’aquesta proposta tan especial.

I per què? Què la fa tan especial? Per una banda, i com ja venim dient, el propi espai singular del Riurau de Jesús Pobre. Encara que això, segurament els que haveu passat algun diumenge pel mercat ja ho sabreu. L’altra és el concepte de mostra plantejat, molt ben recollit en el nom. Vins Singulars i de Poble: no solem parlar de vins coneguts, si no més bé de produccions generalment curtes, la majoria de les vegades allunyades dels circuits comercials més populars. On les persones elaboradores, quasi sempre són també qui té cura del bancal i els ceps, de collir el raïm, vinificar-lo, embotellar el vi i vendre’l. En encontres com el que ací ens proposen, tenim l’oportunitat de conèixer-ne moltes d’aquestes i els seus projectes, deixant que ens mostren que n’hi ha darrere de cada glop. Iniciatives allunyades de projectes industrials, i que estan directament vinculades amb l’economia rural dels pobles que les acullen.

Segons el que hi ha anunciat, enguany està prevista la participació de  21 cellers del País Valencià, 6 d’ells de la Marina Alta, i 5 de la resta de l’Estat. A més a més, hi haurà un francès i un altre de les antípodes (NZ). Podeu passar-vos per allà diumenge de vesprada i, si sou professionals, dilluns de matí.



Aneu, fruïu d’aquests vins i compreu els que us agraden, però sobre tot, aprofiteu per conèixer els projectes que tenen darrere i als seus creadors i protagonistes, veritables herois del nostre temps. 

Deixeu-vos seduir per la màgia del Riurau! Ens veiem per Jesús Pobre...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada