diumenge, 19 de juny del 2022

IX Edició d'A pel vi de la Fira

Comence a escriure açò durant la tornada d’anar a pel vi de la Fira.- I ja en van 9! L’any que ve tocarà fer-la grossa- Òbviament, la majoria dels que ara ens llegiu us preguntareu de que és tracta açò. Seguiu i se’n assabentareu...

Vivim temps de reviscolar. Com a espècie social que som, és normal que ens hagem queixat tant d'una cosa tan aparentment simple com l’aïllament pandèmic. I així, després de 2 anys atípics tornem a una normalitat on recuperem també una de les coses que més havíem tirat a faltar: les Festes. Tornen així moments d’alegria gran i felicitat compartida. I és que les festes d’una localitat sempre són això! Un parèntesi anual de les obligacions quotidianes individuals, que és viu amb goig, i col·lectivament. En el cas de qui us escriu, aqueixes festes són les de Moros i Cristians. I així, venen dies de gaudir de la companyonia, de xarrar, riure, formar al ritme de la música festera, i clar... També de menjar i beure.

A la Filà Al-Hagamba Muza, fa tot just una dècada i quasi per casualitat, vàrem decidir apropar-nos directament a pel vi que anàvem a tindre damunt la taula durant les festes. Fou a Muro, a Celler La Muntanya, i l’èxit fou tal, que convertí al vi en un protagonista més, del que tothom havia de dir la seua. Òbviament l’experiència demanava repetir-la; I així vingueren: Chozas Carrascal (2013), El Angosto (2014), Enrique Mendoza (2015), Celler del Roure (2016), Bodegas Monóvar (2017), Rafael Cambra (2018) i Pago del Vicario (2019), on les celebracions del 50é aniversari de la Filà convertiren ja l’esdeveniment en una escapada de cap de setmana complet.

Vet aquí que aqueixa iniciativa de 4 persones dalt d’un cotxe amb bon maleter ha esdevingut en una mena d’acte particular d’inici fester, on ja fa edicions que resulta imprescindible l’autobús. I així, tornant al format habitual, enguany el celler escollit ha estat Vera de Estenas, a la Plana d’Utiel, el qual obtingué la qualificació de vi de finca a novembre 2019, DOP que combina amb la d’Utiel-Requena.

Rebuts i molt ben atesos per Eduardo Vives, de la tercera generació de propietaris d’aquest celler familiar, arribàrem a l’hora d’esmorzar, i així ho férem, amb embotit de la zona i a l’ombra del casalot de 1876 i dels pins centenaris que l’envolten. Després de l’àpat, visita de recorregut per la finca i les instal·lacions; I finalment, el tast dels vins pre-escollits, amb deliberació posterior dels membres de la Filà assistents. I ja els tenim a casa! Ja poden començar les festes. Ara sí, estem preparats...















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada