dissabte, 29 de novembre de 2014

III Xàbia al Plat Mariner

Organitzada per l'Associació de Restauradors de Xàbia, ha començat avui la tercera edició de les Jornades Gastronòmiques "Xàbia al Plat Mariner", un esdeveniment que ha tingut aquest mateix dissabte la presentació però que s'allargarà en cadascun dels restaurants participants fins passar el pont de la Puríssima, amb un menú ad-hoc que han afegit a les seues propostes habituals.

La presentació com a acte més vistós, s'ha dut a terme al recinte mateix de la llotja de pescadors i ha consistit en una xicoteta mostra gastronòmica i algunes activitats paral·leles relacionades amb la mar i els productes que ens ofereix. Nosaltres no ens ho hem volgut perdre i allà que hem anat, a gaudir dels àpats preparats pels restauradors participants. Així que ara compartim ací la nostra opinió sobre que hem tastat, junt una dotzena i mitja d'imatges preses durant la jornada.

Dels 21 platets proposats hem provat els 17 que ens han semblat més interessants, entre els quals destaquem de manera especial: l'hamburgueseta del 'Saona', el polp a la planxa de 'La Cantina', l'arròs melós de sepionet i cigaletes amb carxofa (insuperable) del 'Castelló', les dues propostes d''El Marino' (el cucurutxo de gambosins i el gaspatxo mariner) i els dolços de l''Austriaco'.

Com a conclusió, podríem dir que ha estat una jornada entretinguda i ben organitzada en la que hem pogut gaudir d'un migdia ben agradable farcit de moltes coses interessants, però on hem tirat a faltar certa dosi de l'autenticitat pretesa: que no hi haja vins de la comarca a la mostra, que el valencià sols es faça servir pel títol de les jornades -en cap paper més!- i que l'únic representant reboster ho siga d'especialitats centre-europees potser siguen aspectes que des del nostre punt de vista resulten millorables.

Cal dir també que aquestes jornades tenen també el seu contrapunt amb la 'versió de terra endins' que organitza també l'ARX, i que es sol celebrar per a l'altre pont, el de Sant Josep. Estigueu alerta!

Gent de totes les edats ha omplit de gom a gom la llotja de Xàbia, creant un ambient molt agradable.

Les propostes del 'Bon Amb', l'únic xabienc 'estrelat'
'La Cantina' oferia un farcellet cruixent i polp amb arròs verd.
Les propostes d''El Marino', el representant denier, menys estètiques però molt saboroses
'Chips de patata con crema de queso payoyo y anchoa en salazón', del 'Mezquida'
El pastís de gallineta i l'hamburguesa de sèpia, del 'Parador'
El bunyol de bacallà, del 'Club de Golf'
La coca i l'arròs melós del 'Castelló'
I no podien faltar els dolços! Saccher, Struddel, pastís de mango-xocolate i tortadeta de llima de l''Austriaco'
Jurat del concurs de 'Cruet de peix' (una de les activitats del programa) en plena tasca
Equips del taller de biologia marina, una altra de les activitats paral·leles
El taller ha estat un gran encert de l'organització que ha despertat l'interés dels visitants més joves.
El 'CAP PRIM DOS' ha estat amarrat front a la llotja i apte per ser visitat per menuts i grans

La visita al vaixell era l'altra de les activitats paral·leles, també molt encertada
Capellans secant-se
Més capellans!
I açò que penja dins la cuina del vaixell... Sabeu que és? També és ben bo!
La badia de Xàbia, amb la bocana del port en primer terme

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada