dilluns, 22 de desembre del 2014

Dolç d'Art. 'Selección 2013'.


Els que ja dueu temps llegint-nos sabreu de la nostra admiració per la tasca feta per Armando Francés al seu celler, Bodegas Parcent. De fet, són molts els comentaris on els hem esmentat encara que sense dedicar-ne cap a un vi seu en concret. Probablement l'amistat gran que m'uneix a ell em feia sentir incòmode de fer-ho, ja que de cap manera volia notar en això una possible falta d'objectivitat. Però en aqueix sentit, tampoc considerava just que aquest mateix motiu m'impedira fer el que ací si fem amb molts altres vins, i de manera continuada. És per això que avui toca assumir el risc, i una vegada posats a la llum aquests antecedents dir que acabem de tastar un vi de 'Bodegas Parcent' del tot excepcional, el qual sens dubte paga la pena comentar.


Amb el nom que titula aquest 'post', el celler acaba de llançar al mercat un vi nou que ve a completar la ja ben assolida gamma dels dolços: El Moscatell 'Dolç d'Art' i el rosat 'Fruit d'Autor'. A diferència del seu homònim, aquest 'Selección' ha passat una bona temporada en bótes noves de roure d'Allier, i amb això ha aconseguit una integració perfecta de la part alcohòlica que tenen tots els vins de licor, guanyant també amb matisos, textura i elegància. Dolç d'Art 'Selección 2013' és per tant un vi dolç, monovarietal de moscatell, envellit en bótes de roure. A la vista, es presenta lluent, de color groc pàl·lid amb tonalitats lleugerament daurades. D'aromes molt varietals, però sense cap estridència, agradables i intenses: mel de tarongina, figues seques, panses, taronja amarga confitada, cera d'abella,... i més endavant també 'puro cremat' (el caramel típic dels 'porrats'). Golós en boca, complexe, equilibrat, saborós i molt llarg. Amb un final gens empalagós, ben al contrari: agraït i fresc, la qual cosa convida a continuar bevent-ne i gaudint-lo.

En el nostre cas, l'acompanyàrem (després del tast) amb els dolços que tenim com a favorits de Nadal: els pastissets d'ametlla casolans i el torró DO Xixona, aqueix que cada any és més difícil de trobar... (en aquest cas fou Picó 'Alta Selección').

I que passen les hores! Amb bona companyia...  Algú sap d'una proposta millor?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada