dissabte, 21 de desembre de 2013

De cellers (tardor 2013). Chozas Carrascal, i Requena.

Fa unes poques setmanes tingué lloc la 'II Visita a cellers' programada pel grup de tast i corresponent a la tardor de 2013, que ens dugué a Chozas Carrascal. El post que els dedicàrem l'estiu passat encara està ben recent i per tant no hem volgut repetir-nos en comentaris, de manera que al d'avui li hem donat una vesant més visual, i ajudats per tres dotzenes de fotos que prenguérem durant el dia de la visita us la mostrem a continuació.

La Finca

Entrada a la finca de Chozas Carrascal, a San Antonio de Requena
Poc a poc els visitants anàrem arribant a la porta del celler

La finca està junt a l'estació de l'AVE, i de tant en tant se'l veu passar
La visita començà amb una passejada entre vinyes
Les plantes, ja en plena tardor
A moltes ja sols les quedava els penjolls del raïm no veremat; -Boníssim, per cert!-
Tota la plantació està suportada amb espatlleres 
Els ceps més vells destaquen per la seua soca poderosa
A l'inici de cada solc hi ha plantat un roser que, funció ornamental a banda, actua de detector de plagues
Tota la finca està preparada per veremar a màquina. El Cabernet Franc és l'única varietat que es talla a ma
Detall d'una planta amb el sistema de reg de recolzament. L'aigua ve d'un aqüífer que hi ha baix la finca
Vista general de les construccions (casa, celler i obres del futur museu d'etiquetes)

La instal·lació industrial


La vinificació sempre es fa separada per varietats
Els clàssics dipòsits d'acer comparteixen espai amb els de formigó
El celler s'ha distingit entre altres coses per la seua aposta per vinificar en dipòsits de formigó. I en aquest sentit, hi ha una línia d'investigació oberta amb la U.P.V. a fi d'avaluar els resultats
Els hi han cúbics, però també tronc-cònics
Sens dubte, els dipòsits de formigó són el que més crida l'atenció de la instal·lació industrial
Detall interior d'un dels dipòsits amb la base i el serpentí de fred
Part de dalt del mateix dipòsit d'abans. El formigó du un tractament superficial que permet fer-lo servir per a ús alimentari
I pels que pensaveu que el formigó tenia moltes limitacions, ací podeu veure aquesta 'curiositat' en forma d'ou que s'empra pel vi dolç

El Cava


La producció de cava és un altre dels punts forts del celler
Després de la fase de rima, de divuit mesos segons ens digueren, l'aclariment es fa en aquests pupitres mecanitzats 
Aquesta màquina és la que fa el degollament de cada ampolla i resta de procés d'acabat
Per suposat, també posa els fils d'aram i la placa

 El Celler


Al més pur estil del Châteaux de Bordeaux, la finca disposa d'una casa antiga totalment rehabilitada i en condicions d'acollir visitants
El jardí de varietats és un dels espais de la finca dedicat a satisfer la curiositat dels visitants, tot i que la tardor no és precisament la millor època per veure'l
La sala de bótes es troba sota la casa, en un soterrani aprofitat d'un celler que hi hagué al segle XIX. De diferents fabricants, però tota la fusta emprada és de roure francés
El cementiri dels vins, amb molt de lloc encara per omplir, com correspon a un celler jove
Expositor on es mostren alguns dels reconeixements obtinguts pel celler i els seus vins 
El "Cava" i "El Cabernet F.", dos dels vins que tastàrem al acabar la visita
I amb ells, també: "Las Cuatro", "Las Ocho" i "Domaine Pern Batut", un vi dolç natural de l'A.O.C. Saint Jean de Minervois
La inevitable foto de grup

La resta del dia


El dinar programat per després fou a "Los Cubillos", també a Requena, i allà trobàrem un dels vins que per estar esgotat no havíem pogut tastar al celler, "Las Tres"
Els tres que ens acompanyaren durant el dinar, al menjador del soterrani d'aquest restaurant, dins la cova formada per la fossa de les muralles de Requena
L'última 'paradeta' a Requena fou a "Carnincería Emilia" per comprar l'altra cosa que li dona fama a la ciutat. -Com no?-
Ja a casa, els vins que més ens van agradar (Cava i Cabernet ) i els dos que si tenien però no tastàrem al celler ("Las 2 Ces", blanc i negre)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada