diumenge, 8 de juny de 2014

Tast de 28/02/2014. Triant, triant...

El segon dels tast dels 'endarrerits' estigué dedicat a una tria personal que l'organitzador de torn feu recolzant-se en l'elecció d'alguns dels personatges més reconeguts de la viticultura i sumilleria a arreu de l'Estat. Així doncs, ja es pot deduir que més que un tast per conèixer coses noves o aprendre sobre algun dels aspectes en que ens solem fixar ací, fou més bé un gaudi (o festival) de grans vins -Per què sí!.

  • Macán Clásico 2009. DOQ Rioja. Bodegas Benjamín de Rothschild & Vega Sicilia. Fruit de la col·laboració d'aquests dos gegants econòmics i prestigiosos elaboradors, neix aquest Rioja amb vocació de clàssic. 100% Tempranillo amb 15 mesos de criança, de color cirera i ben opac i glicèric. D'aromes espectaculars i intenses, amb matolls, fruita madura, olives negres i fusta. Evolució gololosa de xocolate, tofee i regalèssia. Complementari en boca de volum ajustat i persistència mitjana.
  • Santa Rosa 2009. Bodegas Enrique Mendoza. DO Alacant. 70% Cabernet Sauvignon, 15% Merlot i 15% Syrah amb pas per bóta de 17 mesos. Color cirera de capa alta i aspecte dens. Aromes de pruna, làctics, de xocolate blanc, coco i cuir. Concentrat en boca, ample i de tanins suaus. Final llarg i fresc.
  • Font de la Figuera 2010. Clos Figueras. DOQ Priorat. Cupatge de Garnatxa, Samsó, Syrah i Cabernet Sauvignon amb 12 mesos d'estada en roure francès. Color robí i capa mitjana, amb aromes on sobre-surten els de nabiu, càmfora i sobre tot de carn. Saborós i amb estructura concentrada, ample i molt llarg.
  • Algueira Merenzao 2011. DO Ribeira Sacra. Monovarietal de Merenzao amb 12 mesos de criança. Color ataronjat de capa baixa. Amb aromes fruitats de magrana i cítrics, on destacava l'aranja i també la fruita en licor. Simple i lleuger dins de la boca, estret i insípid. Mitjà de durada,  però sobre tot molt desconcertant...
  • Porrera Vi de Vila 2010. Celler Vall Llach. DOQ Priorat. Barreja de 70% de Samsó i 30% de Garnatxa amb 16 mesos d'estada en bóta. Color picota de capa alta. Amb aromes molt minerals (pissarra, pols,...), d'eucaliptus i carnoses. Amb evolució a tofee i pa torrat. Concentrat i equilibrat en boca, de volum global, amb tanins sedosos, saborós i molt llarg.
  • PSI 2011. Dominio de Pingus. DO Ribera del Duero. 100% Tinto fino. El menut de casa, dels de Peter Sisseck. Amb color cirera de capa alta, aromes de clau i...alls? Sostés i ample.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada