dilluns, 9 d’octubre del 2023

#PanelVeremaAlicante. Sessió de tast 30/09/2022.

Tot seguit us presentem les ressenyes dels vins del darrer tast del Panell Verema d’Alacant. En aquest cas fou a La Bodega de Meyos-Taberna de Meyos. Com sempre, podreu trobar aquests mateixos comentaris, enriquits amb els d’altres usuaris a https://www.verema.com/usuarios/vicent-torres


CARCHELO CIENTO80 2021. Bodegas Carchelo. DO Jumilla. (87)

Autoproclamats inventors de la “nueva Jumilla”, aquest celler pren el nom de la Serra del Carche. -O més bé, Carxe! Què és una comarca de parla valenciana...- Entre els seus valors destaquen una ubicació, que combina altitud i elevat nombre d’hores de sol amb pluviometria molt baixa. I també altres iniciatives de compromís social.

El vi és un assemblatge de Monestrell, Syrah, Cabernet Sauvignon i Ull de llebre afinat 12 mesos en bótes de roure francès. De color robí i capa mitjana. Aromes de fruita negra, balsàmics i torrefactes sobre un rerefons alcohòlic, potser massa present ja que es torna a mostrar en boca. Entrada potent, però una mica aspra, d’astringència notable. Càlid.

FINCA LUZÓN ROBLE MONASTRELL 2022. Bodegas Luzón. DO Jumilla. (91)

Luzon és l'illa principal de les Filipines, tant en superfície, població com políticament. És també on es troba la capital, Manila. I és d’aquesta illa d’on pren nom la finca que el dona el celler, fundació d'un militar retirat quan va tornar d’allà, a 1841. La propietat actual, que ja no té vincles de parentesc, manté el nom de la finca sols pels vins que provenen d’ella. Direm també que treballen amb processos de millora constant, guiats per criteris sostenibilitat.

Mono varietal de Monestrell jove, amb pas de 3 mesos per bóta. Color granat, de capa mitjana. Aromes més florals que fruitosos. Però també carnós, especiat i balsàmic (matolls, llorer,...). Entrada en boca potent i cremosa. Saborós i estructurat, amb tanicitat marcada.

LACRIMUS CRIANZA 2020. DOQ Rioja (87)

Rodriguez y Sanzo és una empresa familiar que elabora referències a 7 DOP’s (4 d’elles a Castilla y León). D’entre el seu portfoli, el que ens ocupa ací és un riojà, cupatge de Tempranillo (15%) i Graciano (15%), madurat entre 12 i 14 mesos a botes de roure húngar i francès. Picota de capa mitja-alta. Aromes de fruita negra, especiats (cacau) i mineral. Saborós i amable.

CASA DE LA ERMITA CRIANZA 2020. Esencia Wines Cellars. DO Jumilla (91)

Esencia Wines és una empresa jumillana que té les marques "Casa de la Ermita" i "Hacienda del Carche". Junt a les varietals franceses i Monestrell, amb que treballen, disposen d’una vinya experimental amb altres varietats forasteres que fan servir com a banc de proves.

Cupatge de Monestrell, Cabernet Sauvignon i Syrah, amb pas per bóta de 6 mesos. Color cirera de capa mitja-alta. Dens i glicèric. Aromes d’intensitat mitjana, on trobem fruita roja amb làctics (“palote” maduixa-nata) i també fruits secs (garrofa). Especiat i picant. Pas per boca agradable, cremós, amb acidesa i tanicitat polida. Estructurat.

CARCHELO ROSÉ 2022. Bodegas Carchelo. DO Jumilla. (83)

Aquest segon Carchelo de la sessió correspon a un mono varietal de Monestrell de vinya vella. De color frambèsia, net i lluent. Aromes de maduixa silvestre, nabius, amb acidesa dolça (mandarina). Alcohòlic i càlid. Potent en boca, també amb l’alcohol molt present i amb l’acidesa desdibuixada.

VETERUM ORANGE WINE 2021. Coviñas Coop V. (85)

Amb origen a la Requena de fa 60 anys, el Grupo Coviñas elabora ara mateix més de 16 milions d’ampolles, que s’exporten a més de 30 països. Dins de l’enorme número de referències, els “Veterum” procedeixen de vinyes de més de 80 anys.

El que ací ressenyem és un brisat, mono varietal de Macabeu, amb 15 dies de maceració. Color ambarí, propi d’aquest tipus de vins. Aromes dolces de mel molt pronunciades, tapant altres més subtils: bresquilla, palla, anís,... Una mica secant en boca, i amb estructura feble.

VALSANZO 2020. DO Ribera del Duero. (87)

I un altre dels Rodríguez y Sanzo! Ara de La Ribera...  Mono varietal de tempranillo,  amb criança de 12 mesos. Color granat de capa mitja-alta. Aromes de fruita negra madura. Balsàmic i especiat (pebre negre), mineral. Dens en boca, astringent i de persistència mitjana. Li se suposa que podria millorar en botella en els pròxims anys.

LA VIÑA DE AMAYA VIÑAS VIEJAS. Do Toro. (91)

Continuant amb els Rodríguez Sanzo, arribàvem a Toro, amb un assemblatge de Tempranillo i Garnacha, de vinya plantada a 1940, criat en botes de roure francès i americà durant 12 mesos. De color cirera picota i capa alta, glicèric. Aromes fruitals madures, ben complementades amb moltes altres: balsàmics (mentol), càrnic, cacau, torrefactes,... Bona entrada en boca, amable però amb potència. Saborós, amb tanicitat pronunciada i persistència mitjana. Probablement està en moment òptim de consum.

FINCA LE GARDETA SYRAH 2020. J. Chivite Family Estates. DO Navarra. (93)

Des de la seua fundació, datada a 1647, 11 generacions de Chivites han anat aprofundint en la tradició vinícola navarresa, constituint ara mateix tot un estendard. Legardeta és una finca situada a Villatuerta, dins la merindad d’Estella, la més occidental de Navarra. 245 ha, de les quals 103 són de vinya integrada en un ecosistema de bosc baix i arbratge autòcton. Una zona de clara influència atlàntic-continental que afavoreix la maduració lenta i completa del raïm, clau per a la qualitat i l'obtenció d'un perfil fresc i elegant.

Mono-varietal de Syrah envellit 12 mesos en botes de roure francès. Picota de capa alta. Aromes madures, però fresques (pruna negra, nabius,...). Molta complexitat. Sedós en boca, amb sabors potents i ben integrats. Tanins polits.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada