diumenge, 25 de juliol del 2010

Dos de GRAMONA

Reprenem avuí el tema enològic, un poc abandonat darrerament, recomanant un parell de vins que hem tingut oportunitat de tastar aquesta darrera setmana. En comú tenen el fet d'ésser del mateix celler, de Gramona.
De sobra coneguda, Gramona és una de les empreses familiars més representatives en el món del cava a Sant Sadurní d’Anoia. Amb el recolzament de l’experiència, treball i èxits de les quatre generacions precedents a l’actual, Gramona constitueix una marca amb gran rellevància i repercussió dins del panorama actual dels caves amb gran qualitat i producció. Passem doncs, als dos que ací suggerim:
Gramona III Lustros 1999. Brut Nature Gran Reserva. D.O. Cava.
Ens va sorprendre gratament l’òptim grau de conservació que presentava, tot i ser d’una collita de fa onze anys, amb un color groc palla molt pàl·lid, encara molt viu. Copa plena de fines bombolles. Elegant aroma on destacaven notes herbàcies, mantegoses i de crema pastissera. Saborós, amb sensacions balsàmiques i un excel•lent final complexe, però que convida a beure’n.
Gessamí 2008. Blanc. D.O. Penedès.
Els cellers que es dediquen massivament a l’elaboració de cava, rarament ens il·lusionen amb algun dels vins no escumosos. I aquesta constitueix una de les excepcions. Sense ser res de l’altre món, Gessamí és un vi blanc sec, fruït d’un ensamblatge de Moscatell i Sauvignon Blanc. Una encertada combinació on es troba el contrapunt òptim entre ambdues varietats. Color groc verdós molt clar. Molt aromàtic amb presència de figa, albercoc, flors i herba acabada de tallar. Agradable pas per boca, dens i amb gran sensació de frescor.
Sens dubte, dues bones i refrescants recomanacions per a combatre de manera efectiva els dies de calor que ens acompanyen.
Per a qui vulga conèixer un poc més la història i la marca, acabem amb l'enllaç a un vídeo promocional de Gramona, que apareix al seu web. http://www.gramona.com/web/catala/videohistoria.html

1 comentari:

  1. Torne a enllaçar el vídeo, ara en la versió castellana, després de compovar que la catalana es talla al poc de començar.
    http://www.gramona.com/web/videohistoria.html

    ResponElimina