divendres, 24 de setembre del 2010

GANÍMEDEs

Tothom sap que Ganímedes era un heroi diví de la mitologia grega, un personatge que degut a la seva gran bellesa física va ser raptat per Zeus. Aqueix mateix nom es va fer servir per a la lluna més gran de Júpiter, el satèlit més gran del nostre sistema solar.
Fa uns dies va caure a les nostres mans una botella de vi que en la contraetiqueta duia una llegenda, com a suposat valor comercial afegit: “Vinificación por método Ganímede”.
-“Curiosity kills the cat”,
 a més de ser la nostra gran debilitat-
Per tant no hem pogut resistir-nos a deixar d’averiguar que era això. I ara que ja ho sabem, ho compartim ací amb els que us interesse.
Existeixen en el mercat uns depòsits especials de fermentació patentats per una empresa italiana amb el nom de “Ganímede”. La particularitat d’aquests consisteix en l’aprofitament de les grans quantitats de carbònic que es generen durant la fermentació. El funcionament consta de 6 fases que no anem a descriure ací, degut a la seva complexitat tècnica. El métode ofereix moltes opcions a l’enòleg, podent-lo fer servir en el procés de vinificació per a: “Maceració pelicular dinàmica” pre-fermentativa, fermentació i maceració post-fermentativa.
Respecte al vi, no era gran cosa, de manera que el record del seu nom no va durar més enllà que el contingut de la propia botella.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada