D’entre els llibres que han passat darrerament a engreixar la nostra
biblioteca enogastronòmica, aprofitarem avui per comentar-ne dos d’ells:
Anuario de Vinos 2011. Editat pel Patronat Provincial de
Turisme de la Costa Blanca ,
baix la direcció de Nacho Coterón, és una pretenciosa guia on es recullen (puntuats) tots els vins
fets a les comarques alacantines. En ella es pot trobar també una part de
gastronomia associada a cada celler i al seus vins on es detalla la interessant proposta hostalera que ofereixen alguns d’ells.
Aquesta és la segona edició, però excepte el canvi de col·laboradors, tot és igual que a la primera i també continua sent gratuïta i molt difícil d’aconseguir; la
qual cosa ens fa fer-nos dues preguntes: Quina credibilitat pot tenir una guia
institucional on han d'aparèixer absolutament tots, bons i dolents? I l'altra és que si els aficcionats ho tenim tan difícil per a aconseguir-la, a qui va dirigit el "regal"?
No anem a entrar a polemitzar amb si la puntuació de cada vi està més bé o més mal; encara es
poden tastar quasi tots i a més a més existeixen guies més o menys independents amb les que cadascú
podrà comparar aquesta i traure les seves pròpies conclusions. Però respecte a les
dades oferides si que no podem deixar de fer una observació: Si sols pel que fa al celler que millor coneixem de la guia, Bodegas Parcent, ja comprovem que hi ha una
quantitat d’errades molt exagerada,... Estadísticament, qui ens assegura que en la resta no?
No volem deixar d’anomenar que ens ha cridat poderosament
l’atenció l’aparició en ell del vocable maldit ‘Alioli’ per referirse a una salsa. -Quin disgust!-
I una última qüestió: No pergau el temps buscant l'edició catalana, sols està en espanyol, francès i anglès. (L'altre tampoc, com ja resulta paradòxicament normal, tractant-se de la Diputació d'Alacant)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada