Seguint un camí paregut al de fa quasi un any amb la
col·lecció de paelles, avui obrim una altra sèrie de ‘posts’, ara dedicats a la
rebosteria casolana. A aqueixes preparacions, generalment senzilles que la
industria del ram ha anat banalitzant, fent que ens acostumem a nous sabors, on generalment l’excés de dolçor tapa les mancances d’una una matèria primera
de baixa qualitat i alt rendiment.
És cert que xafar el terreny de la pastisseria sempre resulta
delicat, és la ciència exacta de la cuina i moltes de les preparacions duen un
grau de dificultat massa elevat pels no professionals. Malgrat això, no
sempre en obradors capaços d’oferir autèntiques obres d’art es té la mateixa
cura amb les preparacions habituals i de vegades uns ritmes de producció
descompassats amb els de venda fan que se'ns hagen gelat les dents dins d’un pastís
d’aspecte meravellós.
Ací les pretensions no són tan altes i sols volem parlar
d’aquells productes de rebosteria, no sempre dolça, alguns
tradicionals i altres no tant, amb una senzillesa suficient per convidar-vos a que siguen preparats a casa.
Obrim doncs, amb la Coca de pasta fullada, ací amb cabell d’àngel i nous. Per
fer-la farem servir dues làmines estirades de pasta fullada sobre una llanda de
forn untada de mantega, entre les quals haurem escampat una fina capa de dolç de cabell d’àngel i
sobre elles unes quantes nous i una mica de sucre barrejat amb canyella després d'haver pintat d'ou el conjunt. Ho punxem i al
forn, a uns 180º fins que canvie a color daurat, i... per llepar-se els dits!
-Quan perda
temperatura, segur que sobren voluntaris disposats a ajudar-vos a ‘fer-se amb ella’-
Camilo Mengual 10/1/2012 |
CAMILET TÉ UNES MANS MOLT BONES PER LA REBOSTERIA, PA I MOLTES MÉS COSES DE FORN. AQUESTA NO L'HE "TASTÀ" PERÒ SEGUR QUE ESTÀ ESPECTACULAR.
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaSi, ho estava...
ResponElimina