diumenge, 22 d’abril del 2012

I Jornades de l'Arròs de Pego.


Any rere any, i a mesura que el conreu local de cítrics continua reculant, pareix que el de l'arròs va guanyant-li el protagonisme; Ja a finals de l'estiu passat, coincidint amb l'inici de la segada de l'arròs de la Marjal pegolina, rebérem la visita de Martín Berasategui per recolzar-la i s'organitzaren diversos actes per fer-la més notòria. Agraïts de que en aquella ocasió es pensés amb nosaltres, i amb els més de 2.000 de vosaltres que ens feu 'clic' cada mes, compartim ací l'anunci de les I Jornades de l'Arròs de Pego que tindran lloc entre els propers divendres i dissabte, organitzades per l'Ajuntament de Pego i el CREAMA.
L’arròs és el cereal mundialment més important per a l’alimentació humana i es sap que s’en conrea des de fa més de 6 mil·lennis, de manera que el tema pot donar molt de si... Durant les dues jornades programades es tractaran alguns aspectes relacionats amb ell i el Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva (el conreu i la seva evolució, marca i comercialització, medi ambient, gastronomia i nutrició).

Des del punt de vista gastronòmic, que és el que ací més ens interessa, hi ha programada pel dissabte 28 a les 10:00 una ponència a càrrec d'Evarist Miralles –No s’ha anunciat el tema però pels precedents que tenim, segur que no us decebrà- i la Setmana Gastronòmica de l’Arròs, que comença demà dilluns i que s'allargarà fins el cap de setmana; cada dia podreu trobar algun bar o restaurant de localitat que us servirà un menú complet a preu tancat, on hi haurà una especialitat d'arròs com a plat principal. -Tan de bo l'excepció siga un èxit i es converteixca en costum!-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada