Totes les festes sempre duen aparellada una llarga mostra
d'especialitats gastronòmiques, i en particular les celebracions d'arrel
religiosa són capdavanteres en aquesta matèria. La llista d'exemples n'és ben
llarga pel que fa al Nadal (a l'hivern), però també a les de primavera; En el
nostre cas 'La Crosta' dóna pas al període de quaresma, protagonitzat pels
plats amb bacallà, després arriba la Setmana Santa amb els pastissos, la Pasqua
amb les Mones, la llonganissa i el Berenaret de Pasqua i aviat arribarà Sant
Vicent amb els bescuits. Tants excessos creen excedents, en especial en els
productes més pereceders (mones i similars). El que proposem avui és un plat,
també ben tradicional, amb el que podrem aplicar-nos la dita de que 'Tirar fa
pobre', i reaprofitar aquest sobrants a mesura que van fent-se durs.
La sopada és senzilla de preparar, més encara si ens decantem
per la impostura del preparat de Flam 'Chino Mandarín': Sols cal seguir el
procediment indicat a l'envàs, augmentant lleugerament la proporció de llet
afegida per a que no quede tan quallada, una vegada comence a refredar-se
cobrir un plat on haurem ficat les mones o panouets endurits a trossos i ben
escampats. Deixem que es gele totalment, espolsem de canyella i, ... a esperar
les sobres dels Biscuits!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada