Com ja havíem anunciat, darrer divendres de setembre obríem la nova temporada de tasts amb el que duia per títol "La Chardonnay i el roure". Amb ell preteníem una aproximació a la varietat blanca de Borgonya, tractant de conèixer-la millor, fixant-nos de manera especial en l'efecte que li provoca la "fusta", i per suposat, el pas del temps.
Mas Escorpí 2011. Gramona. D.O. Penedès. Vi blanc monovarietal. De color groc pàl·lid. Aroma molt intensa i fruitada de poma verda, litxi, pinya i sobre tot cítrics (llima i aranja). Mineral amb records de pols. En boca, concentrat, equilibrat, ample i amb acidesa notable que li dona gran frescor. De ben segur que continuarà millorant en botella.
Viñas del Vero Chardonnay 2010. D.O. Somontano. Vi blanc monovarietal (amb 15% de fermentació en bota de roure). Tastàrem aquesta extinta referència del conegut celler i encara que en un primer moment paregué defectuós, al cap d'una estona canvià i ens ensenyà el seu millor costat. Color groc palla, elegant aroma de flors blanques, ample i molt saborós en boca.
Otazu Chardonnay 2009. D.O. Navarra. Vi blanc monovarietal. Daurat i lluent. Ben complementat amb aromes floral (mel), vegetal (herbes de tocador), fruitat (plàtan, albercoc, pinya, ametlla,...) i retronassal de fruita en licor. Complex, concentrat i ample en boca. La millor relació qualitat/preu.
Avgvstvs Chardonnay 2011. D.O. Penedés. Vi blanc monovarietal fermentat en bota de roure de Nevers. De color groc palla. Aromes de meló, bresquilla, fruits secs (avellana) i mantega fresca. Cremós, complex, concentrat i molt equilibrat.
Alunado 2009. Pago los Balancines. D.O. Ribera del Guadiana. Vi blanc monovarietal fermentat en bota, amb criança de 6 mesos sobre la seua brisa. Color palla daurat. Aromes de fullaraca, pastisseria, fumats, cacau i tabac. De caràcter variat, la raresa (sols hi han 6.000 botelles) de les terres càlides del Sud agradà, encara que en boca resultava una mica punxent primer i cansí després.
Castillo de Monjardín Chardonnay Reserva 2007. Vi blanc monovarietal fermentat i envellit entre 6 i 8 mesos en botes de roure, un vell conegut. Groc daurat, amb aromes complexes de mel, herba acabada de tallar, fongs, molla de pa i mantega. Fusta molt ben integrada que li dona caràcter però sense llençar a perdre la frescor i les ganes de beure'n més. El millor vi del tast per quasi tots, també amb una excel·lent relació qualitat/preu.
En acabar es serví un àpat on no podia faltar un chardonnay borgonyó; el Chablis 'Premier Cru Montmains 2011' de Clotilde Davenne fou el triat per acompanyar als entrants.
Com a plat principal es serví la coneguda 'Pularda trufada, de Cascajares' i el seu acompanyant fou una meravella autèntica que sorprengué a tots amb un recull dels millors aspectes ja mostrats per cadascun dels vins anteriors; el californià 'La Masía 2008, de Marimar State'.
Fi de festa dolç amb tres textures d'ametlla com a postres, una de les aromes característiques de la Chardonnay.
Nota: abans que algun lector seguidor i espavilat pregunte pels mallorquins del pre-tast, direm que dormen al celler esperant el pas temps...
EME 2022
-
[image: Arroba 2022. Sin D.O. Manchuela]
Uvas:* Macabeo Negro*.
Tipo de Vino: *Tinto sin crianza* (6 meses en damajuanas).
Graduación: *13%*.
* Sin ...
Fa 16 hores
NO PUC POPINAR, JA QUE NO SOC TASTADOR OFICIAL, NI VAIG TASTAR TOTS ELS VINS, PERÒ LA MASIA 2008 (EL CALIFORNIÀ)I LA PULARDA FOREN ESPECTACULARS.
ResponEliminaSENSE COMENTARIS,MOLT BON VI I UN GRAN CUINER.