Pegolins entre vins, coses de menjar i altres temes epicuris relacionats, o no.
divendres, 1 de febrer del 2013
Rotllets de vi (i d'altres tipus). Rebosteria casolana (XI)
Les tradicions tenen una cosa bona, i és que tots els anys tornen. Per ara en fa un parell, ja dedicàrem un post a Sant Blai, i els rotllos i com és lògic no anem a repetir-nos amb la mateixa 'contaralla santblaiera'; allà ja està tot escrit, però hem cregut que si podia resultar interessant afegir algunes opcions pel que fa al tipus de rotllos que podem fer. En aquella ocasió foren amb ou, i també són ben coneguts els de suc de taronja i els d'aiguardent. Els que no ho són tant, almenys per nosaltres, i ens han llançat a tornar amb aquesta temàtica són els de vi. Si,... de vi! La nostra cuina tradicional no acostuma a fer servir el vi en les seves receptes, per la qual cosa cada vegada que hi apareix ens crida poderosament l'atenció i sentim l'impuls inevitable de provar el resultat. I això és el que ens ha passat amb els rotllos de vi, els que enguany hem per Sant Blai.
La recepta no pot sermés fàcil: got de sucre (nosaltres l'hem emprat negre de canya de Malawi), got de vi (hem fet servir un moscatell sec casolà fet a Gata), got d'oli (de gira-sol), dos paperets de llimonada i la farina que demane fins aconseguir una barreja treballable. Muntem la llanda de rotllos i la deixem al forn a 150º fins que queden daurats (entre mitja hora i tres quarts).Amb la farina justa són difícils de treballar i segurament quedaran xafats, però resulten excel·lents en textura i sabor. Se'n pot afegir més i el que perdrem en paladar ho guanyarem en estètica. Vosaltres mateixos!
Vicent Torres 1/3/2013
També podeu provar amb altres varietats, ja esmentades, o no.. xocolate, aiguardent i ou.
MILÚ 2023
-
[image: Milú 2023. D.O. Ribera el Duero. Sibaritastur]
Uva: *Tempranillo*.
Tipo de Vino: *Tinto con crianza *(7 meses de crianza en barricas usadas de
...
DOS PALILLOS junio 2025 (Barcelona)
-
100€ el menú: me parece una excelente relación calidad-precio. Cuando se
visita este restaurante varias veces, lo interesante es que Albert Raurich
o Marc ...
Kappou Makoto (Murcia)
-
¡Hai! grita el Itamae Makoto Himeno desde su barra. ¡Hai! responde su
ayudante Silvia Muñoz desde el otro lado. Todos los comensales recibimos el
plato p...
Lote "Matices de Otoño"
-
Presentamos el lote "Matices de Otoño", una selección especial de vinos
singulares provenientes de distintas denominaciones de origen, que
conforman un con...
Anyada 2022 a Sierra de Gredos per Curro Bareño
-
“La Naturalesa ha de definir el Vi, així com el Vi ha d’expressar la
Naturalesa i el seu gust”. Tot influeix, tot compta, tot està connectat per
donar test...
Bagá: el restaurante donde comen los cocineros
-
Logramos conseguir mesa en *Bagá,* uno de los restaurantes más codiciados
de este país y la experiencia valió la pena.
Una propuesta singular que no deja...
Un año sin Ranking
-
Queridos amigos, este año no habrá Ranking.
Podría hablarles de circunstancias familiares (positivas, pero
desbordantres), del esperado fin de la Pandemi...
LA SEGUNDA OLEADA DE LA BISTRONOMÍA
-
Revisando notas veo que el fenómeno bistronómico estalló en España a
finales de 2007 o comienzos de 2008, adaptando un formato que había nacido
en París a...
ARRÒS DE SÈPIA I ESPARDENYES
-
L'espardenya de mar és un equinoderm de cos allargat i superfície ventral
esclafada d'uns 30 centímetres de longitud.
Al mercat però només s'acostuma a t...
De pícnic amb Salgot
-
Encara queden dies de bon temps per aprofitar l’aire lliure, i a qui no li
agrada gaudir d’un bon àpat amb família i amics a la platja, al camp o la
muntan...
TALLARINS DE SEPIA
-
Este plat ho vaig descubrir gràcies al meu bon amic Carlos en un conegut
restaurant d’esta zona i la veritat es que em va encantar. Per això m’he
dedic...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada