diumenge, 31 d’agost del 2025

#PanelVerenaAlicante. Sessió de tast 28/8/2025.

 

Tot seguit us presentem les ressenyes dels vins de la darrera sessió de tast del Panell Verema d’Alacant, celebrada a Bodega Airén. Com sempre, podreu trobar aquests mateixos comentaris, enriquits amb els d’altres usuaris ací.


VIENTO SOBRE LA PIEL 2022. IGP Castelló

Tornem a retrobar-nos amb aquesta referència de la Cooperativa de Viver, quasi quatre anys després -per desembre de 2021, tastàrem l’anyada 2019-. I com ja dèiem aleshores estem davant d’una empresa agroalimentària moderna i innovadora. El nou encontre ens permet comprovar que el seu creixement qualitatiu continua millorant.

Vi negre, 100% Syrah de les zones més altes del Palància (a 670 msnm), amb quatre mesos de pas per bótes de roure francés, fent servir el 20% de raspa.

De color robí i capa mitjana, amb vora clara. Aromes, inicialment discretes, de fruita roja i balsàmics (herbes de muntanya). De glop agradable i saborós, però lleugerament astringent i amablement amargant. En evolució es va mostrar molt més seductor, exhibint notes sobre tot làctiques (xocolate).


BIGARDO 2021. DO Toro

Amb una aposta estètica moderna i innovadora, inclús en certa manera irreverent, Bodegas Bigardo defineix els seus vins com: “lógicos, auténticos, sin límites”. El celler situa el seu inici a 2016, però treballen amb vinyes (20 ha pròpies i 10 ha deixades) de més de quaranta anys. Artesania i intervenció mínima.

Vi negre de Tinta de Toro, de vinya cinquantenària, criat deu mesos en bótes de roure. La bandera del projecte, la seua creació més gamberra, com diuen.

Color cirera, de capa mitjana-alta. Aromes fresques de fruita roja madura, balsàmic (eucaliptus) i especiat (pebre negre).  Floral (violeta) i mineral (grafit). Ample en boca, i equilibrat, però amb certa sensació una mica alcohòlica, com d’aiguardent de cireres. Amb tanicitat potent i volum.


ALCEÑO PREMIUM 50 BARRICAS 2024. DO Jumilla

Celler històric (des de 1870, segons el que tenen publicat) i de tradició familiar, ara en mans dels Bastida, els quals compten amb presència a un total de 5 DDOO. Aposta per la recerca i desenvolupament de noves tècniques de vinificació, mantenint la tradició des de la cura i control en la vinya, d'una forma sostenible.

Vi negre, 85% Syrah i 15% Monestrell, elaborat en dipòsits de formigó, amb pas de sis mesos per botes. Malo-làctica en roure americà i estada posterior en francés.

De color porprat, sang, ben lluent i de capa alta. Aromes de fruita roja madura (pruna negra), florals (rosa) junt a altres minerals (pols). En boca es mostra una mica verdós, amb una tanicitat potent però segurament encara per polir. Al web el defineixen com d’alta expressió, però des del nostre punt de vista encara li falta, almenys botella. 


FELIZ (CULTIVO ENTRE CEPAS) 2024. DO Ribera del Duero

Fent analogia del seu nom Félix Marina va fundar Feliz Compañía Vinícola, amb la intenció de centrar-se la part blanca de la Ribera, encara desconeguda. Actualment, elaboren 3 monovarietals d’Albillo Mayor, de tirada curta que mostren un Smile com a logotip, desprenent simpatia i bones intencions.

Vi blanc, monovarietal d’Albillo Mayor, conreat entre ceps en sòls calcaris i arenosos.

De color groc clar, amb estels quasi verdosos. Aromes potents fruitals (pera, meló de tot l’any, nectarina) i florals (gesmil). Fresc i cítric en boca, saborós. Correcte.


DE ALBERTO ECOLÓGICO 2024. DO Rueda

Durant l’última entrega de premis Verema, De Alberto va ser reconegut com el celler amb millor trajectòria històrica. I no és debades! Parlem d’un edifici amb un legat històric de tres segles i mig, en el qual durant els darrers vuitanta anys 5 generacions barregen tradició i innovació constant.

Vi blanc, 100% Verdejo, procedent de vinya d’Agricultura Ecològica Certificada.

Color groc palla clar. Aromes cítriques (llima, aranja) i d’altres fruits més carnosos (poma verda, litxi...). Anisat (fenoll) i fresc (fulles de tomaquera). Dens, amb pes, i acidesa present, però ben integrada en el conjunt.


TANTUM ERGO. DO Cava

Amb una imatge sempre moderna i innovadora, a Hispano Suizas, el celler de Requena amb vins de noms llatins, no li paren de ploure premis i reconeixements! Verema, Tim Atkin, TV 8  Mediterráneo, AEPEV... El del públic, ja fa temps que el tenen.

Vi Espumós Blanc Mètode Tradicional, D.O. Cava fet a Requena, amb Chardonnay i Pinot Noir.

Com el primer, tampoc és la primera vegada que tastem ací aquesta referència, trobant ara una bambolla massa present i no tan integrada en el conjunt. Malgrat aquesta circumstància, que potser podria atribuir-se a la copa, un primer colp de nas ja mostra que estem davant d’una gran elaboració, amb temps d’autòlisi prou generós per haver arrodonit el conjunt. Groc verdós clar, amb bombolla molt fina. Aromes de poma reineta, mantega... La bambolla ompli ràpidament la boca, però de seguida deixa un pas net i molt agradable.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada