dimarts, 28 de febrer del 2012

Tast de 24/02/2012. La Garnacha Tinta, Peluda y Tintorera. Mítica y Legendaria.

Amb aquest títol tan expressiu se'ns presentava el tast que en fa 28 entre els que ja duem organitzats. Un nou i suggeridor viatge als territoris del 'Imperio de la Garnacha', tres anys justs després del primer, i sobre-passant ara el Campo de Borja, per tastar garnatxes d'altres indrets i denominacions d'orige d'Aragó, amb un altre punt de connexió entre ells; tots són monovarietals (100%) de vinyes velles, amb rendiments molt baixos.


Tot i que una de les característiques principals de la garnatxa és el seu potent i concentrat color, ens hem vist obligats a renunciar a comentar la fase visual ja que les condicions lumíniques no ens varen permetre fer-ho dignament. -Una llàstima!-

Muret Azul 2008. Bodega Vinae Mureri. V.T. Ribera del Jiloca. Monovarietal sense envelliment en fusta. El primer dels vins estava defectuós i per tant no es comenta. El que primer pareixia un excés de sulfurós en lloc de desaparèixer es va agreujar donant olor de sulfhídric i Brett.
Garnacha Centenaria 2009. Bodegas Aragonesas. D.O. Campo de Borja. Monovarietal amb 3 mesos de pas per bota. Aromes químiques d'èter a primer cop, gens molestos, que prompte es dissiparen donant lloc a notes minerals i de cuir, i evolucionat més tard a regalèssia. En boca, dens, vellutat amb tanins integrats, harmònic i estructurat. De llarg final.
Baltasar Gracian Garnacha Viñas Viejas 2009. Bodegas San Alejandro. D.O. de Calatayud. Monovarietal amb 10 mesos d'envelliment en fusta. Molt aromàtic; fruitat i especiat amb evolució posterior a regalèssia, també. Fresc i compensat a la boca, amb una agradable asproreta final. Una opció molt recomanable.
Coto de Hayas Reserva 2006. Bodegas Aragonesas. D.O. Campo de Borja. Monovarielat amb 15 mesos de pas per bota. Gran complexitat aromàtica amb notes minerals, de tinta xina i cafè; conjunt que evolucionaria cap a l'aroma del xocolate a la tassa. En boca, equilibrat i ampli, de tanins redons i llarg final. La millor relació qualitat/preu.
Aragonia Selección Especial 2008. Bodegas Aragonesas. D.O. Campo de Borja. Monovarietal amb 8 mesos d'envelliment en fusta. Aroma molt mineral i floral (violeta), de cuir, fruits rojos i cacau. Molt saborós i ample en la boca.
Secastilla 2005. Viñas del Vero. D.O. de Somontano. Monovarielat amb 10 mesos de pas per bota. Complexe amb molta frescor i riquesa expressiva; llevats, cuir, fruita roja, mineralitat (grafit), matolls, vainilla. Ja en boca, tanins voluminosos i integrats lleugerament astringents, amb cos, carnós i potent. Sens dubte, el millor de la nit.

Per compensar la botella defectuosa s'en obri una de Fagus 2006, un vell conegut, que va acompanyar perfectament el gaudi d'un sopar expresament pensat per l'ocasió:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada