La Garnatxa Blanca és una de les varietats
més representatives de la mediterrània, especialment recomanada a Catalunya i Aragó i autoritzada a Navarra i La Rioja. És varietat principal a les DDOO Alella, Costers del Segre, Empordà, Priorat, Tarragona i en especial a Terra Alta, on s’obté un terç de la producció mundial. Es sol criar sobre el seu solatge i molt d'aquest vi passa per roure francès, obtenint-se bon cos i elevada graduació alcohòlica, amb aromes herboses i de flors i fruites blanques.
FA 104 2010. Mas Igneus. D.O.
Priorat. 100% Garnatxa Blanca. Color groc daurat molt lluent. Bona intensitat en nas amb domini d'aromes goloses de pastisseria, mel i bresquilla en almívar
que evolucionaria a la regalèssia dolça. Molt sec en boca, potent i de pas dens
i untós amb retro-nassal d'albercoc i marcada sensació alcohòlica final.
BLANC D´ORTO 2010. Orto Vins. D.O.
Montsant. 100% Garnatxa Blanca. Criança de 4 mesos en bota. De color groc palla.
Aromes de flors blanques, herbes de tocador i vainilla amb evolució cap a notes
més cítriques. Fresc en boca on l'acidesa dissimula l'elevada graduació alcohòlica,
ple i astringent, amb records de nispro i sensació final d'ametlles amargues.
FLOR DE GARNATXA 2008. Celler La
Bollidora. D.O. Terra Alta. 100% Garnatxa Blanca. Fermentat i envellit durant 8
mesos amb roure. Color groc palla intens. Aroma inicial de hidrocarbur que
desapareix donant pas a altres de pastisseria, flors blanques i més endavant
mineral. Contundent en boca, fresc i amargós amb sensació cítrica final.
EDETÀRIA BLANC 2010. Edetària. D.O. Terra
Alta. 85% de Garnatxa Blanca amb Macabeu. Fermentat i envellit durant 8 mesos
en fusta. Color groc palla verdós, lluent i glicèric. Aroma molt complexa i
golosa on hi trobàrem notes de fruita blanca (pera), balsàmiques, de
pastisseria (mantega i anís) i de terra mullada. Equilibrat en boca i també
molt complex, fresc i intens. -Probablement, el que més agradà.-
CAMINANTE 2010. Terra Remota. D.O. Empordà.
45% de Garnatxa Blanca, Chenin i Chardonnay. Fermentació parcial en botes i
criança sobre solatge. Color groc daurat però amb matisos verdosos. Aromes molt
subtils de fruita blanca i pastisseria. Voluminós en boca, amb notable acidesa.
SISQUELLA 2010. Clos Pons. D.O. Costers
del Segre. Garnatxa Blanca (en quantitat indeterminada) amb Albariño i Moscatell d’Alexandria.
Fermentació i criança en roure. De color groc daurat molt pàl·lid. Aromes de
pastisseria, timonet i pinya. Molt saborós i original, com ja suggereix aqueixa
agosarada barreja de dos raïms tan mediterranis amb el gallec més atlàntic
de tots.
ACÚSTIC BLANC 2010. Acústic Celler. D.O.
Montsant. 60% de Garnatxa Blanca amb Macabeu, Garnatxa Gris i Xarel·lo. Fermentació
parcial amb roure francès. De color groc verdós. Aromes d’herba fresca i
floretes blanques junt a certes notes fumades. Ple i fresc a la boca.
Gran diversitat d’opinions final entre els
tastadors sense una opció clara respecte al més recomanable: -Tots... L'estiu és llarg!-
De final gaudirem també d'un sopar on el plat principal fou abadejo al pil pil.
De final gaudirem també d'un sopar on el plat principal fou abadejo al pil pil.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada