Parlàvem fa un any sobre el gir que el Congrés Lo Mejor de la Gastronomia havia donat en la seva onzena edició, adaptant-se al seu nou escenari d’aquestes terres. L’any passat mostràvem un gran escepticisme al respecte, transmès per la impressió que ens va donar l’event, on molts dels participants (de dins i de fora) no sabien molt bé on i a que anaven -No s’havia canviat el nom però si el model i no s’havien adonat-. Pot ser molts aspectes resultants havien sorprès fins i tot els seus propis organitzadors. Avui però, quan s'acaba de tancar l'edició XII el camí ja està definit; s’ha popularitzat totalment l’event i ara es presenta totalment despullat de complexos (per a bé i per a mal) amb la creació d’un gran espai anomenat “La ciudad de la gastronomia” en un pavelló central on cap de tot i on s’acull a tots els que d’alguna manera es puguen sentir atrets pel fet gastronòmic, o simplement per passar un dia agradable. Per altra banda continua havent una xicoteta zona de fira professional amb productes de referència i moltes activitats paralel·les tant per a públic especialitzat com per a aficionats, on cadascú pot triar a la carta allò que més l’interesse -és el que queda de la part congressual-. Vivim moments de canvi (eixa és almenys l’etimologia de la paraula crisi) on per sobreviure caldrà re-inventar-se i potser Rafael G. Santos està demostrant-ho.
Sense cap pretenció i com a mena de resum particular del parell de jornades viscudes, que sens dubte passaran a engreixar l’àlbum particular de records inesborrables, compartim a continuació una sèrie de imatges d’allò que més ens va cridar l’atenció amb especial incidència en els productes tastats, a mode de recomanació.
Abans d'anar a acreditar-nos, visita obligada a la nostra admirada Pepa Fernández. |
Cruzcampo Gran Reserva 1904. Sens dubte la millor cervesa de les que hem tastat darrerament. |
Preciosa, la colecció de vinagres balsàmics de Giuseppe Giusti, de Módena |
Dels caves tastats, ens quedem amb els de Llopart; tot i que el rosé no ens acabà de convencer, sens dubte l'Imperial i sobre tot el Leopardí, són una autèntica meravella |
Probablement l'stand dels productes balears fou el més exitos en públic. |
Si alguna volta heu d'acudir a un tast de vins, feu cas de la dita castellana: "Que no os la den con queso!" |
Els participants del XII Campeonato de España de tortilla de patatas en plena activitat. S'enduria el premi Senén González, del Sagartoki |
Llàstima que no siga temps de cireres! Els de la Vall haurien gaudit de més èxit. |
-Que us pareix l'exposició de Sáenz Horeca?- L'empresa i el sopar del tast de 7 races de ramat vacú mereixen un altre post molt especial, que us prometem no tardar en publicar. |
-Ja s'acosta Nadal!- I en venda al detall hi ha que ho va aprofitar d'allò més bé. |
Sols un Mestre tallador de pernil, sap apurar-lo tant. |
L'stand institucional de la Generalitat Valenciana promocionant un dels plats més emblemàtics del País; "la Gachamiga". |
Quin millor inici per a la segona jornada que una San Pellegrino i un dels famosos Cubalibre de foie de Quique Dacosta, en versió per endur? -(No seria l'últim!)- |
Magnífica colecció de cítrics de Gastrobotánica, criats a Elx, on destacava encisadora, la poderosa aroma del Phât Tù i la seva forma capritxosa. |
Espectacular exemplar de Cranc Reial, o de part d'ell. |
No menys espectacular exemplar de trufa blanca. -Si s'obri la nevera, caic de tòs!- |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada