Durant l’estiu aturem les sessions del grup de tast i es per això que disminueix considerablement el volum de ressenyes publicades. Però no desapareix,... i si l’any passat per ara li dedicàvem un post a Dos de Gramona, ara li ha tocat a Quatre de Monjardín, o més bé a 3+1. Coneguérem els cellers 'Castillo de Monjardín' durant l’edició d’Expovinoliva de 2009, quan ens va cridar poderosament l’atenció el blanc de Chardonnay fermentat en bota del 2007 i des d'aleshores no hem perdut de vista ni a ell ni a la resta de la ‘família’. 'Castillo de Monjardín' és un celler que podríem qualificar d'exemplar, adjectiu aplicable tant a la finca i les vistoses instal·lacions (modernes, molt evolucionades tecnològicament, amb serveis d'atenció al visitant i oferta gastronòmica) com a l’ampla gama de productes, capaç de satisfer un ampli ventall de demandes ben diferents. Tot i que els negres no gaudeixen de gran predicament, si parlem de blancs podem dir sense por d'equivocer-nos que en aquest celler es fan alguns dels Chardonnays més francs i fidels a la varietat, d’entre els existents en el mercat espanyol. Coneguem-los!:
Castillo de Monjardín Chardonnay ‘El Cerezo’ 2010. Vi jove monovarietal. Groc palla clar. Aromes fruitals on ens destaca el plàtan, i en certa mesura la poma verda. Untós i molt elegant, tot i la seva joventut. Varietal i amb sensacions finals d’acidesa.
Castillo de Monjardín Chardonnay fermentado en barrica 2008. De color groc palla lluent. Aromes torrats sobre el fons fruitat de la varietat (pinya i plàtan). Persistent, alcohòlic i amb forta acidesa final. Molt probablement anirà a més, però de moment no està al nivell del ja anomenat de 2007.
Castillo de Monjardín Chardonnay ‘El Cerezo’ 2010. Vi jove monovarietal. Groc palla clar. Aromes fruitals on ens destaca el plàtan, i en certa mesura la poma verda. Untós i molt elegant, tot i la seva joventut. Varietal i amb sensacions finals d’acidesa.
Castillo de Monjardín Chardonnay fermentado en barrica 2008. De color groc palla lluent. Aromes torrats sobre el fons fruitat de la varietat (pinya i plàtan). Persistent, alcohòlic i amb forta acidesa final. Molt probablement anirà a més, però de moment no està al nivell del ja anomenat de 2007.
Castillo de Monjardín Chardonnay reserva 2006. Groc daurat intens. Aroma fumat i especiat amb bona integració de fruita, herbes, mel i mantega. Equilibrat untós i molt persistent. Evolució positiva durant el consum; l’havíem decantat, però la pròxima vegada li donarem més temps. -Un gran vi d’excel·lent relació q/p.-
Però hi ha quelcom més, el producte mediterrani per excel·lència, el qual els navarresos s’han adonat que també poden fer molt bé, l’oli:
Campos de Monjardín. Oli d’oliva verge extra premsat en fred. Monovarietal d’olives Arbequines, d’aroma fruitada i molt saborós, alhora que fi i delicat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada