dilluns, 25 de juliol del 2011

Quatre de Monjardín

Durant l’estiu aturem les sessions del grup de tast i es per això que disminueix considerablement el volum de ressenyes publicades. Però no desapareix,... i si l’any passat per ara li dedicàvem un post a Dos de Gramona, ara li ha tocat a Quatre de Monjardín, o més bé a 3+1. Coneguérem els cellers 'Castillo de Monjardín' durant l’edició d’Expovinoliva de 2009, quan ens va cridar poderosament l’atenció el blanc de Chardonnay fermentat en bota del 2007 i des d'aleshores no hem perdut de vista ni a ell ni a la resta de la ‘família’. 'Castillo de Monjardín' és un celler que podríem qualificar d'exemplar, adjectiu aplicable tant a la finca i les vistoses instal·lacions (modernes, molt evolucionades tecnològicament, amb serveis d'atenció al visitant i oferta gastronòmica) com a l’ampla gama de productes, capaç de satisfer un ampli ventall de demandes ben diferents. Tot i que els negres no gaudeixen de gran predicament, si parlem de blancs podem dir sense por d'equivocer-nos que en aquest celler es fan alguns dels Chardonnays més francs i fidels a la varietat, d’entre els existents en el mercat espanyol. Coneguem-los!:
Castillo de Monjardín Chardonnay ‘El Cerezo’ 2010. Vi jove monovarietal. Groc palla clar. Aromes fruitals on ens destaca el plàtan, i en certa mesura la poma verda. Untós i molt elegant, tot i la seva joventut. Varietal i amb sensacions finals d’acidesa.
Castillo de Monjardín Chardonnay fermentado en barrica 2008. De color groc palla lluent. Aromes torrats sobre el fons fruitat de la varietat (pinya i plàtan). Persistent, alcohòlic i amb forta acidesa final. Molt probablement anirà a més, però de moment no està al nivell del ja anomenat de 2007.
Castillo de Monjardín Chardonnay reserva 2006. Groc daurat intens. Aroma fumat i especiat amb bona integració de fruita, herbes, mel i mantega. Equilibrat untós i molt persistent. Evolució positiva durant el consum; l’havíem decantat, però la pròxima vegada li donarem més temps. -Un gran vi d’excel·lent relació q/p.-

Però hi ha quelcom més, el producte mediterrani per excel·lència, el qual els navarresos s’han adonat que també poden fer molt bé, l’oli:
Campos de Monjardín. Oli d’oliva verge extra premsat en fred. Monovarietal d’olives Arbequines, d’aroma fruitada i molt saborós, alhora que fi i delicat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada